Paella met haantje en chorizo
Paella met haantje en chorizo

Paella met haantje en chorizo

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 632 kcal
Vet 24.6 g
Koolhydraat 58.9 g
Eiwit 43.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de billen en de vleugels van de haantjes. Snij elk haantje in 2.

  3. Snij de tomaten in grove stukken.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken.

  5. Snij de chorizo in schijfjes.

  6. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een kookpot en kleur de stukken haan goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje water toe, dek af en laat heel zachtjes gaar worden gedurende 30 à 35 min.

  9. Haal het vlees uit de kookpot. Doe er opnieuw 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in en laat het knoflook en de sjalot heel even stoven. Voeg de rijst toe, laat verder gaar worden en roer om tot hij glazig is. Overgiet met 1/2 L water en verkruimel er het blokje bouillon over. Dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  10. Voeg de saffraan toe, samen met de diepgevroren erwten, de stukken tomaat en paprika. Roer goed en laat nog 5 min. afgedekt sudderen. Voeg indien nodig een kopje water toe (de rijst mag niet droog zijn).

  11. Hou intussen de vleugels, billen en borststukken van de haantjes opzij. Haal de rest van het vlees van de karkassen en voeg die stukken toe aan de rijst, samen met de schijfjes chorizo. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper. Voeg indien nodig nog wat water toe zodat de rijst niet aanbrandt.

  12. Leg de opzijgehouden stukken haantje op de rijst, dek af en laat nog 3 min. sudderen.

  13. Afwerking:
  14. Serveer onmiddellijk.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de billen en de vleugels van de haantjes. Snij elk haantje in 2.

  3. Snij de tomaten in grove stukken.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken.

  5. Snij de chorizo in schijfjes.

  6. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een kookpot en kleur de stukken haan goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje water toe, dek af en laat heel zachtjes gaar worden gedurende 30 à 35 min.

  9. Haal het vlees uit de kookpot. Doe er opnieuw 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in en laat het knoflook en de sjalot heel even stoven. Voeg de rijst toe, laat verder gaar worden en roer om tot hij glazig is. Overgiet met 1/2 L water en verkruimel er het blokje bouillon over. Dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  10. Voeg de saffraan toe, samen met de diepgevroren erwten, de stukken tomaat en paprika. Roer goed en laat nog 5 min. afgedekt sudderen. Voeg indien nodig een kopje water toe (de rijst mag niet droog zijn).

  11. Hou intussen de vleugels, billen en borststukken van de haantjes opzij. Haal de rest van het vlees van de karkassen en voeg die stukken toe aan de rijst, samen met de schijfjes chorizo. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper. Voeg indien nodig nog wat water toe zodat de rijst niet aanbrandt.

  12. Leg de opzijgehouden stukken haantje op de rijst, dek af en laat nog 3 min. sudderen.

  13. Afwerking:
  14. Serveer onmiddellijk.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 632 kcal
Vet 24.6 g
Koolhydraat 58.9 g
Eiwit 43.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Les Pourraques A.C. Coteaux Varois en Provence De wijngaard Coteaux Varois, in het hart van de Provence, is bekend voor zijn lekkere roséwijnen. Deze rosé heeft een lichte zalmroze kleur en een aantrekkelijke neus van rood fruit en bloemetjes. In de mond is hij heerlijk fris en sappig, met veel fruit tot diep in de finale. Wijn TorreAldea D.O.C. Rioja Spanje Smaakvolle rioja van 100 % tempranillodruiven. De wijn heeft een robijnrode kleur en een warm boeket van gedroogde vruchten en fruitlikeur. Aangenaam vlezige, rijke en evenwichtige smaak.

Bekijk het recept digitaal