Panna cotta van erwten met krokante ham
Panna cotta van erwten met krokante ham

Panna cotta van erwten met krokante ham

3 u.
Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 63 kcal
Vet 4.4 g
Koolhydraat 2.9 g
Eiwit 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ENKELE UREN VOORAF (15 min. + 2 u . in de koelkast)
  2. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  3. Breng de room samen met het halve bouillonblokje aan de kook. Voeg de diepgevroren erwten toe en laat 2 min. koken. Mix tot een gladde massa en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Kruid met peper en zout.

  4. Verdeel de erwtenpuree over 10 glaasjes en laat 2 u. opstijven in de koelkast.

  5. OP HET MOMENT ZELF (15 min.)
  6. Bak de sneetjes Ganda-ham aan beide kanten krokant in een braadpan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Snij intussen het lente-uitje eerst in de lengte in 4 en snipper daarna heel fijn.

  8. Breek de sneetjes ham in kleine stukjes en meng met de fijngesnipperde lente-ui. Verdeel over de glaasjes panna cotta en versier telkens met een blaadje basilicum.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ENKELE UREN VOORAF (15 min. + 2 u . in de koelkast)
  2. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  3. Breng de room samen met het halve bouillonblokje aan de kook. Voeg de diepgevroren erwten toe en laat 2 min. koken. Mix tot een gladde massa en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Kruid met peper en zout.

  4. Verdeel de erwtenpuree over 10 glaasjes en laat 2 u. opstijven in de koelkast.

  5. OP HET MOMENT ZELF (15 min.)
  6. Bak de sneetjes Ganda-ham aan beide kanten krokant in een braadpan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Snij intussen het lente-uitje eerst in de lengte in 4 en snipper daarna heel fijn.

  8. Breek de sneetjes ham in kleine stukjes en meng met de fijngesnipperde lente-ui. Verdeel over de glaasjes panna cotta en versier telkens met een blaadje basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 63 kcal
Vet 4.4 g
Koolhydraat 2.9 g
Eiwit 2.7 g

Bekijk het recept digitaal