- Bewaar

- Bewaar
Panna cotta van tomaat met asperge, truffelsalami en parmezaankoekjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Kook de diepgevroren asperges 8 min. gaar in kokend water. Giet af en laat uitlekken.
-
Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
(20 min. + opstijven)
-
Verdeel 8 hoopjes parmezaan op een bakplaat met bakpapier. Zet 5 à 7 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Breng intussen de room aan de kook in een kookpot. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng onder de room. Roer tot ze volledig opgelost zijn en kruid met peper en zout. Meng er de gedroogde tomaten onder en laat opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Maak bolletjes van de panna cotta met een meloenschepje. Verdeel over 8 borden en leg er telkens een asperge en een sneetje truffelsalami naast. Schik er het parmezaankoekje op. Werk af met de tuinkers.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Kook de diepgevroren asperges 8 min. gaar in kokend water. Giet af en laat uitlekken.
-
Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
(20 min. + opstijven)
-
Verdeel 8 hoopjes parmezaan op een bakplaat met bakpapier. Zet 5 à 7 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Breng intussen de room aan de kook in een kookpot. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng onder de room. Roer tot ze volledig opgelost zijn en kruid met peper en zout. Meng er de gedroogde tomaten onder en laat opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Maak bolletjes van de panna cotta met een meloenschepje. Verdeel over 8 borden en leg er telkens een asperge en een sneetje truffelsalami naast. Schik er het parmezaankoekje op. Werk af met de tuinkers.