- Bewaar

- Bewaar
Parmigiana van aubergine en courgette met bieslookkrieltjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snij de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik en bestrooi met zout. Laat 5 min. uitlekken op keukenpapier.
-
Snij intussen de courgettes in even dikke plakken.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Dep de aubergineplakken droog en wentel ze door de bloem. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergines 2 min. aan elke kant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de courgettes 2 min. aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij in 2 en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met de tijm, peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten 2 min. Voeg de passata toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.
-
Schep enkele lepels tomatensaus in een ovenschaal en leg er wat aubergine- en courgetteplakken op. Verdeel daarover enkele sneetjes mozzarella. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje saus.
-
Bestrooi met de geraspte parmezaan en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snipper het bieslook fijn. Haal de krielaardappelen uit de oven en meng er het bieslook onder. Serveer met de parmigiana.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snij de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik en bestrooi met zout. Laat 5 min. uitlekken op keukenpapier.
-
Snij intussen de courgettes in even dikke plakken.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Dep de aubergineplakken droog en wentel ze door de bloem. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de aubergines 2 min. aan elke kant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de courgettes 2 min. aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij in 2 en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met de tijm, peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten 2 min. Voeg de passata toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.
-
Schep enkele lepels tomatensaus in een ovenschaal en leg er wat aubergine- en courgetteplakken op. Verdeel daarover enkele sneetjes mozzarella. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje saus.
-
Bestrooi met de geraspte parmezaan en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snipper het bieslook fijn. Haal de krielaardappelen uit de oven en meng er het bieslook onder. Serveer met de parmigiana.