- Bewaar

- Bewaar
Pasta met tomatensaus `maison'
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Château de Pouzols A.O.P. Minervois
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de wortelen, de ongeschilde courgette en de stengels selder in kleine blokjes.
-
Hak de ui en de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de (diepgevroren) merguez en chipolata's aan beide kanten goudbruin.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngehakte ui 2 min. glazig.
-
Voeg de stukjes wortel, selder en courgette toe en laat even stoven. Doe er de rode wijn, de tomatenstukjes en de tomatenpuree bij en kruid met de oregano, cayennepeper, peper en zout. Roer goed en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Snij de worsten in schijfjes van 1 cm en meng ze onder de saus. Laat nog 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook ondertussen de pasta samen met 1 eetl. olijfolie in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Afwerking:
-
Giet de saus over de pasta en meng goed. Bestrooi met de fijngehakte peterselie en geef er de geraspte kaas bij.
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Château de Pouzols A.O.P. Minervois
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de wortelen, de ongeschilde courgette en de stengels selder in kleine blokjes.
-
Hak de ui en de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de (diepgevroren) merguez en chipolata's aan beide kanten goudbruin.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngehakte ui 2 min. glazig.
-
Voeg de stukjes wortel, selder en courgette toe en laat even stoven. Doe er de rode wijn, de tomatenstukjes en de tomatenpuree bij en kruid met de oregano, cayennepeper, peper en zout. Roer goed en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Snij de worsten in schijfjes van 1 cm en meng ze onder de saus. Laat nog 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook ondertussen de pasta samen met 1 eetl. olijfolie in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Afwerking:
-
Giet de saus over de pasta en meng goed. Bestrooi met de fijngehakte peterselie en geef er de geraspte kaas bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Château de Pouzols A.O.P. Minervois