Penne met gewokte groenekool en gebakken oesterzwammen
Penne met gewokte groenekool en gebakken oesterzwammen

Penne met gewokte groenekool en gebakken oesterzwammen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 720 kcal
Vet 31.9 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 83.2 g
Suiker 8.2 g
Vezel 9 g
Eiwit 20.5 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Verwijder de dikke nerven uit de bladeren van de groenekool en snij in fijne reepjes. Kook de reepjes 2 min. onafgedekt gaar in water. Giet af.

  5. Hak de walnootpitten fijn en meng met de panko. Bak het mengsel goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan.

  6. Bereiding:
  7. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een wok en bak de ui en het knoflook 1 min. Roer er de groenekool onder en roerbak 5 min.

  9. Roer er de zure room onder en kruid met peper en zout. Laat nog 2 min. verder garen.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in de braadpan van de walnootpitten en bak de oesterzwammen goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Meng de penne onder de groenekool en verdeel over de borden. Schik er de oesterzwammen rond en bestrooi met de notenmengeling.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (10 min.) 1 Snij 100 g groenekool in reepjes. Kook 12 min. gaar in water, samen met 30 g penne. Giet af. 2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 50 g oesterzwammen goudbruin. 3 Snij alles in stukjes en meng onder elkaar.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Verwijder de dikke nerven uit de bladeren van de groenekool en snij in fijne reepjes. Kook de reepjes 2 min. onafgedekt gaar in water. Giet af.

  5. Hak de walnootpitten fijn en meng met de panko. Bak het mengsel goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan.

  6. Bereiding:
  7. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een wok en bak de ui en het knoflook 1 min. Roer er de groenekool onder en roerbak 5 min.

  9. Roer er de zure room onder en kruid met peper en zout. Laat nog 2 min. verder garen.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in de braadpan van de walnootpitten en bak de oesterzwammen goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Meng de penne onder de groenekool en verdeel over de borden. Schik er de oesterzwammen rond en bestrooi met de notenmengeling.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (10 min.) 1 Snij 100 g groenekool in reepjes. Kook 12 min. gaar in water, samen met 30 g penne. Giet af. 2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 50 g oesterzwammen goudbruin. 3 Snij alles in stukjes en meng onder elkaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 720 kcal
Vet 31.9 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 83.2 g
Suiker 8.2 g
Vezel 9 g
Eiwit 20.5 g
Zout 0.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Cetus Chardonnay Reserve Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal