Penne met kruidige groenekool kip en panko
Penne met kruidige groenekool kip en panko

Penne met kruidige groenekool kip en panko

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 770 kcal
Vet 23.6 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 82.2 g
Suiker 9.3 g
Vezel 10.3 g
Eiwit 52.4 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde nerf uit de koolbladeren. Leg de bladeren op elkaar en snij in fijne reepjes.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Snij de lente-uitjes in stukjes van 1 cm.

  5. Snij de kipfilets in de lengte in 3 of 4 gelijke stukken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Kook intussen de reepjes groenekool 2 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  9. Smelt de boter in een braadpan en bak de panko lichtbruin en krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak de stukjes kip 5 à 7 min. gaar en goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere braadpan en bak de lente-uitjes en het knoflook 2 min. Roer er de groenekool onder en kruid met het komijnpoeder, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Meng de groenekool onder de penne en verdeel over de borden. Schik er de reepjes kip op en bestrooi met de panko.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde nerf uit de koolbladeren. Leg de bladeren op elkaar en snij in fijne reepjes.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Snij de lente-uitjes in stukjes van 1 cm.

  5. Snij de kipfilets in de lengte in 3 of 4 gelijke stukken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Kook intussen de reepjes groenekool 2 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  9. Smelt de boter in een braadpan en bak de panko lichtbruin en krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak de stukjes kip 5 à 7 min. gaar en goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere braadpan en bak de lente-uitjes en het knoflook 2 min. Roer er de groenekool onder en kruid met het komijnpoeder, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Meng de groenekool onder de penne en verdeel over de borden. Schik er de reepjes kip op en bestrooi met de panko.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 770 kcal
Vet 23.6 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 82.2 g
Suiker 9.3 g
Vezel 10.3 g
Eiwit 52.4 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal