Penne piccolini met artisjok en ansjovis

Penne piccolini met artisjok en ansjovis

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 700 kcal
Vet 25.8 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 87.4 g
Suiker 17.7 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 25.7 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Pers de citroen. Laat de ansjovisfilets uitlekken.

  4. Breek de steel van de artisjokken en verwijder de onderste, harde blaadjes. Snij de steelaanzet met een scherp mes vlak af en wrijf in met een beetje citroensap.

  5. Breng lichtgezouten water aan de kook en voeg de helft van het citroensap toe. Kook de artisjokken 20 min. (ze zijn gaar wanneer de blaadjes gemakkelijk loskomen). Haal ze uit de kookpot en laat uitlekken op een propere keukenhanddoek.

  6. Hak intussen de rucola en de platte peterselie grof.

  7. Trek de blaadjes een voor een van de artisjokken zodat de bodem zichtbaar wordt. Verwijder het hooi van de artisjokbodems.

  8. Bereiding:
  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Snij intussen de artisjokbodems middendoor en daarna in kwartjes.

  11. Snij het vruchtvlees van de avocado in partjes en besprenkel met 1 eetl. citroensap.

  12. Snij de kerstomaten middendoor.

  13. Meng de artisjokken, de avocado, de kerstomaten, de rucola en de platte peterselie onder de pasta. Roer er de olijfolie en 1 eetl. citroensap onder. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de pasta over de borden en schik er de ansjovisfilets bovenop.

Tip

Serveer de zachte artisjokblaadjes met een beetje mayonaise als aperitiefhapje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Pers de citroen. Laat de ansjovisfilets uitlekken.

  4. Breek de steel van de artisjokken en verwijder de onderste, harde blaadjes. Snij de steelaanzet met een scherp mes vlak af en wrijf in met een beetje citroensap.

  5. Breng lichtgezouten water aan de kook en voeg de helft van het citroensap toe. Kook de artisjokken 20 min. (ze zijn gaar wanneer de blaadjes gemakkelijk loskomen). Haal ze uit de kookpot en laat uitlekken op een propere keukenhanddoek.

  6. Hak intussen de rucola en de platte peterselie grof.

  7. Trek de blaadjes een voor een van de artisjokken zodat de bodem zichtbaar wordt. Verwijder het hooi van de artisjokbodems.

  8. Bereiding:
  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Snij intussen de artisjokbodems middendoor en daarna in kwartjes.

  11. Snij het vruchtvlees van de avocado in partjes en besprenkel met 1 eetl. citroensap.

  12. Snij de kerstomaten middendoor.

  13. Meng de artisjokken, de avocado, de kerstomaten, de rucola en de platte peterselie onder de pasta. Roer er de olijfolie en 1 eetl. citroensap onder. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de pasta over de borden en schik er de ansjovisfilets bovenop.

Tip

Serveer de zachte artisjokblaadjes met een beetje mayonaise als aperitiefhapje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 700 kcal
Vet 25.8 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 87.4 g
Suiker 17.7 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 25.7 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. rosé Fantini Farnese Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal