Perenfrangipane met mangocoulis
Perenfrangipane met mangocoulis

Perenfrangipane met mangocoulis

1 u.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 389 kcal
Vet 21.5 g
Koolhydraat 40.9 g
Eiwit 7.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak de frangipane: bewerk de boter tot u een zachte pasta bekomt. Meng er het ei onder met de klopper en voeg er de gemalen amandelen, de suiker, de zelfrijzende bloem en de geraspte citroenschil aan toe. Roer goed om.

  3. Nu maakt u de vruchtencoulis: snij de geschilde mango in kleine stukjes. Doe ze in een kom met hoge randen, samen met 4 halve abrikozen en 8 eetl. sap van de abrikozen. Mix tot u een lopende coulis bekomt. Voeg suiker toe naar smaak.

  4. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan zonder vetstof.

  5. Bereiding:
  6. Schil de peren en snij ze in 2. Hol ze voorzichtig uit tot op 1 à 1,5 cm van de rand. Leg ze met de holle kant naar boven. Snij een dun schijfje af van de bolle kant van de peren zodat ze niet kunnen omvallen.

  7. Schik ze in een ovenschotel. Bestrooi met vanillesuiker en besprenkel met citroensap.

  8. Vul de halve peren tot aan de rand met frangipane (maak geen `torentjes', want dan zou de frangipane tijdens het bakken kunnen overlopen).

  9. Schuif in een voorverwarmde oven (190 °C) en laat 25 à 30 min. bakken. Controleer of de frangipane voldoende gebakken is: steek er met een breinaald in. De naald moet er droog uitkomen.

  10. Afwerking:
  11. Giet wat coulis op elk bord en schik er een halve frangipanepeer op. Versier met schijfjes abrikozen (vers of uit blik) en geroosterde amandelschilfers, naar smaak.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak de frangipane: bewerk de boter tot u een zachte pasta bekomt. Meng er het ei onder met de klopper en voeg er de gemalen amandelen, de suiker, de zelfrijzende bloem en de geraspte citroenschil aan toe. Roer goed om.

  3. Nu maakt u de vruchtencoulis: snij de geschilde mango in kleine stukjes. Doe ze in een kom met hoge randen, samen met 4 halve abrikozen en 8 eetl. sap van de abrikozen. Mix tot u een lopende coulis bekomt. Voeg suiker toe naar smaak.

  4. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan zonder vetstof.

  5. Bereiding:
  6. Schil de peren en snij ze in 2. Hol ze voorzichtig uit tot op 1 à 1,5 cm van de rand. Leg ze met de holle kant naar boven. Snij een dun schijfje af van de bolle kant van de peren zodat ze niet kunnen omvallen.

  7. Schik ze in een ovenschotel. Bestrooi met vanillesuiker en besprenkel met citroensap.

  8. Vul de halve peren tot aan de rand met frangipane (maak geen `torentjes', want dan zou de frangipane tijdens het bakken kunnen overlopen).

  9. Schuif in een voorverwarmde oven (190 °C) en laat 25 à 30 min. bakken. Controleer of de frangipane voldoende gebakken is: steek er met een breinaald in. De naald moet er droog uitkomen.

  10. Afwerking:
  11. Giet wat coulis op elk bord en schik er een halve frangipanepeer op. Versier met schijfjes abrikozen (vers of uit blik) en geroosterde amandelschilfers, naar smaak.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 389 kcal
Vet 21.5 g
Koolhydraat 40.9 g
Eiwit 7.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Een gemalen koffie van biologische teelt, gemaakt van 100 % arabicabonen: mild, aromatisch en met een fruitige toets die intens blijft nasmaken.

Bekijk het recept digitaal