Pita met groentjes en roomkaas
Pita met groentjes en roomkaas

Pita met groentjes en roomkaas

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 439 kcal
Vet 20.6 g
Koolhydraat 51.9 g
Eiwit 10.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de rode bieten in kleine blokjes.

  3. Schil de appel met een dunschiller, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Snipper de lente-uitjes in heel kleine stukjes.

  5. Schil en rasp de wortel. Pas op voor je vingers (of vraag aan je hulpkok om je te helpen).

  6. Doe de walnootpitten in een plastic zak en rol erover met een deegrol of glazen fles om ze te pletten.

  7. Doe de blokjes rode biet, de blokjes appel, de fijngesnipperde lente-uitjes, de geraspte wortel en de verse kaas in een mengkom. Kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.

  8. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster.

  9. Afwerking:
  10. Snij de pitabroodjes aan 1 kant open. Let op: de binnenkant is warm! Vul elk pitabroodje met de groenten met roomkaas en verdeel er de geplette walnootpitten over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de rode bieten in kleine blokjes.

  3. Schil de appel met een dunschiller, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Snipper de lente-uitjes in heel kleine stukjes.

  5. Schil en rasp de wortel. Pas op voor je vingers (of vraag aan je hulpkok om je te helpen).

  6. Doe de walnootpitten in een plastic zak en rol erover met een deegrol of glazen fles om ze te pletten.

  7. Doe de blokjes rode biet, de blokjes appel, de fijngesnipperde lente-uitjes, de geraspte wortel en de verse kaas in een mengkom. Kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.

  8. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster.

  9. Afwerking:
  10. Snij de pitabroodjes aan 1 kant open. Let op: de binnenkant is warm! Vul elk pitabroodje met de groenten met roomkaas en verdeel er de geplette walnootpitten over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 439 kcal
Vet 20.6 g
Koolhydraat 51.9 g
Eiwit 10.7 g

Bekijk het recept digitaal