- Bewaar

- Bewaar
Pita voor coole kikkers
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.
-
Snij intussen de citroen in 2 en pers beide helften.
-
Breek het ei boven een hoge maatbeker en klop het los met een klopper of een vork.
-
Pel 1 teentje knoflook en pers het uit boven het losgeklopte ei.
-
Schil de wortelen. Rasp ze boven een diep bord of een mengkom. Stop maar bij de laatste 2 cm, zo ben je zeker dat er geen vingertopjes in je slaatje belanden.
-
Rasp de komkommer boven een diep bord of een mengkom. Je hoeft hem niet te schillen.
-
Bereiding:
-
Doe de kikkererwten en 1 eetlepel citroensap bij het losgeklopte ei. Strooi er de komijnzaadjes en een beetje zout en cayennepeper over. Zet de staafmixer erin en mix alles tot een dikke puree.
-
Neem een eetlepel van de kikkerpuree in één hand en rol het met je andere hand tot een balletje. Het moet er wat uitzien als een geel pingpongballetje. Daarna mag je ze een klein beetje platdrukken en op een bord leggen. Zo blijf je rollen tot de kikkerpuree op is.
-
Je hulpkok mag nu 2 eetlepels olijfolie verhitten in een pan en de balletjes mooi bruin bakken.
-
Jij kan intussen 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel olijfolie onder de geraspte wortelen mengen. Ook de sesamzaadjes mogen erbij. Kruid nog met wat zwarte peper en zout en je wortelslaatje is klaar.
-
Pel 1 teentje knoflook en pers het uit boven de geraspte komkommer. Meng er de yoghurt onder. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Rooster 8 kleine pitabroodjes in een broodrooster tot ze lichtjes bruin zijn. Snij de broodjes een beetje open (niet helemaal, gewoon tot in het midden). Let op, want de broodjes zijn warm.
-
Afwerking:
-
Doe wat gebakken balletjes in de broodjes en een beetje van het wortelslaatje. Als laatste lepel je er wat komkommersaus over.
Wil je zien hoe onze kinderkok dit recept klaarmaakt? Bekijk het op colruyt.be/kids.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.
-
Snij intussen de citroen in 2 en pers beide helften.
-
Breek het ei boven een hoge maatbeker en klop het los met een klopper of een vork.
-
Pel 1 teentje knoflook en pers het uit boven het losgeklopte ei.
-
Schil de wortelen. Rasp ze boven een diep bord of een mengkom. Stop maar bij de laatste 2 cm, zo ben je zeker dat er geen vingertopjes in je slaatje belanden.
-
Rasp de komkommer boven een diep bord of een mengkom. Je hoeft hem niet te schillen.
-
Bereiding:
-
Doe de kikkererwten en 1 eetlepel citroensap bij het losgeklopte ei. Strooi er de komijnzaadjes en een beetje zout en cayennepeper over. Zet de staafmixer erin en mix alles tot een dikke puree.
-
Neem een eetlepel van de kikkerpuree in één hand en rol het met je andere hand tot een balletje. Het moet er wat uitzien als een geel pingpongballetje. Daarna mag je ze een klein beetje platdrukken en op een bord leggen. Zo blijf je rollen tot de kikkerpuree op is.
-
Je hulpkok mag nu 2 eetlepels olijfolie verhitten in een pan en de balletjes mooi bruin bakken.
-
Jij kan intussen 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel olijfolie onder de geraspte wortelen mengen. Ook de sesamzaadjes mogen erbij. Kruid nog met wat zwarte peper en zout en je wortelslaatje is klaar.
-
Pel 1 teentje knoflook en pers het uit boven de geraspte komkommer. Meng er de yoghurt onder. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Rooster 8 kleine pitabroodjes in een broodrooster tot ze lichtjes bruin zijn. Snij de broodjes een beetje open (niet helemaal, gewoon tot in het midden). Let op, want de broodjes zijn warm.
-
Afwerking:
-
Doe wat gebakken balletjes in de broodjes en een beetje van het wortelslaatje. Als laatste lepel je er wat komkommersaus over.
Wil je zien hoe onze kinderkok dit recept klaarmaakt? Bekijk het op colruyt.be/kids.