Pompelmoes met zalm en krab
Pompelmoes met zalm en krab

Pompelmoes met zalm en krab

40 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 355 kcal
Vet 28 g
Koolhydraat 9.7 g
Eiwit 16 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de diepgevroren zalmsteak op een zacht vuur garen in een bodempje water met citroensap, peper en zout (± 10 min.).

  3. Laat afkoelen en breek in stukjes.

  4. Bereiding:
  5. Snij de pompelmoezen doormidden en haal ze uit, zodat de schil een kommetje vormt. Verwijder de vliezen en snij het vruchtvlees in stukjes. Vang het sap op in een kopje.

  6. Laat het blikje krab uitlekken en hou enkele mooie stukjes opzij voor de versiering.

  7. Snij de avocado middendoor, verwijder de pit en snij het vruchtvlees (zonder de schil) in stukjes. Besprenkel met citroensap.

  8. Hou 4 blaadjes witloof opzij. Snipper de rest fijn.

  9. Meng de stukjes zalm, krab, pompelmoes en avocado voorzichtig met de witloofsnippers. Vul er de pompelmoeshelften mee. Versier elke helft met wat overgehouden krab, een blaadje witloof en fijngesnipperde peterselie.

  10. Meng de lichte room met de mayonaise en 3 eetl. pompelmoessap. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Dien onmiddellijk op, voorzie stokbrood en geef er de saus apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de diepgevroren zalmsteak op een zacht vuur garen in een bodempje water met citroensap, peper en zout (± 10 min.).

  3. Laat afkoelen en breek in stukjes.

  4. Bereiding:
  5. Snij de pompelmoezen doormidden en haal ze uit, zodat de schil een kommetje vormt. Verwijder de vliezen en snij het vruchtvlees in stukjes. Vang het sap op in een kopje.

  6. Laat het blikje krab uitlekken en hou enkele mooie stukjes opzij voor de versiering.

  7. Snij de avocado middendoor, verwijder de pit en snij het vruchtvlees (zonder de schil) in stukjes. Besprenkel met citroensap.

  8. Hou 4 blaadjes witloof opzij. Snipper de rest fijn.

  9. Meng de stukjes zalm, krab, pompelmoes en avocado voorzichtig met de witloofsnippers. Vul er de pompelmoeshelften mee. Versier elke helft met wat overgehouden krab, een blaadje witloof en fijngesnipperde peterselie.

  10. Meng de lichte room met de mayonaise en 3 eetl. pompelmoessap. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Dien onmiddellijk op, voorzie stokbrood en geef er de saus apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 355 kcal
Vet 28 g
Koolhydraat 9.7 g
Eiwit 16 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.C. Coteaux du Languedoc Dit is een droge witte biowijn met een aangename, fruitige neus en smaak. Zijn uitgesproken aciditeit maakt hem fris.

Bekijk het recept digitaal