- Bewaar

- Bewaar
Prikkertje met zalm en kwartelei
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Kook de kwarteleieren 4 à 5 min. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel de kwarteleieren.
-
Snij ondertussen de zalm in 12 repen van ± 2 cm breed.
-
Doe de eidooier in een mengkom, samen met de mosterd en de azijn. Roer los met een vork. Voeg beetje bij beetje de arachideolie toe en blijf kloppen tot de mayonaise mooi gebonden is. Kruid met peper en zout.
-
Lepel wat mayonaise in het midden van elk reepje zalm. Verdeel er wat tuinkers over en leg er 1 kwartelei bovenop. Rol het zalmreepje op en steek vast met een prikkertje.
U kan de mayonaise nog een week bewaren in een gesloten pot in de koelkast.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Kook de kwarteleieren 4 à 5 min. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel de kwarteleieren.
-
Snij ondertussen de zalm in 12 repen van ± 2 cm breed.
-
Doe de eidooier in een mengkom, samen met de mosterd en de azijn. Roer los met een vork. Voeg beetje bij beetje de arachideolie toe en blijf kloppen tot de mayonaise mooi gebonden is. Kruid met peper en zout.
-
Lepel wat mayonaise in het midden van elk reepje zalm. Verdeel er wat tuinkers over en leg er 1 kwartelei bovenop. Rol het zalmreepje op en steek vast met een prikkertje.
U kan de mayonaise nog een week bewaren in een gesloten pot in de koelkast.