Prima pavlova
Prima pavlova

Prima pavlova

Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 289 kcal
Vet 3.4 g
Verzadigd vet 0.5 g
Koolhydraat 56 g
Suiker 53.4 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 7.1 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Voor de meringue:
  3. Verwarm de oven voor op 100 °C.

  4. Teken intussen een cirkel (ø 25 cm) op een vel bakpapier.

  5. Bekleed een bakplaat met een ander vel bakpapier en spreid er de suiker over uit. Verwarm 10 min. in de oven. De oven mag daarna aan blijven.

  6. Pers intussen de limoen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  7. Klop de eiwitten stijf en voeg de warme suiker lepel per lepel toe. Klop na elke lepel alles goed door elkaar, zodat u een dik en glanzend mengsel krijgt.

  8. Schep er voorzichtig de vanillesuiker, het maïszetmeel en het limoensap onder.

  9. Verdeel het opgeklopte eiwit van binnen naar buiten over de getekende cirkel op het bakpapier. Zorg dat de buitenrand iets dikker is dan de rest. Zo krijgt u een kleine holte in het midden.

  10. Bak de meringue 90 à 120 min. in de warme oven. Laat volledig afkoelen.

  11. Voor de vulling:
  12. Rasp de gember en snij de mango en de ananas in blokjes. Meng de geraspte gember onder het fruit.

  13. Halveer de passievruchten en lepel er het vruchtvlees uit.

  14. Hak de pistachenoten fijn.

  15. Klop de Alpro Luchtig & Creamy op.

  16. Afwerking:
  17. (5 min.)

  18. Besmeer de afgekoelde meringue met de opgeklopte Alpro Luchtig & Creamy. Versier met de stukjes mango en ananas. Verdeel er het vruchtvlees van de passievruchten over en bestrooi met de gehakte pistachenoten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Voor de meringue:
  3. Verwarm de oven voor op 100 °C.

  4. Teken intussen een cirkel (ø 25 cm) op een vel bakpapier.

  5. Bekleed een bakplaat met een ander vel bakpapier en spreid er de suiker over uit. Verwarm 10 min. in de oven. De oven mag daarna aan blijven.

  6. Pers intussen de limoen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  7. Klop de eiwitten stijf en voeg de warme suiker lepel per lepel toe. Klop na elke lepel alles goed door elkaar, zodat u een dik en glanzend mengsel krijgt.

  8. Schep er voorzichtig de vanillesuiker, het maïszetmeel en het limoensap onder.

  9. Verdeel het opgeklopte eiwit van binnen naar buiten over de getekende cirkel op het bakpapier. Zorg dat de buitenrand iets dikker is dan de rest. Zo krijgt u een kleine holte in het midden.

  10. Bak de meringue 90 à 120 min. in de warme oven. Laat volledig afkoelen.

  11. Voor de vulling:
  12. Rasp de gember en snij de mango en de ananas in blokjes. Meng de geraspte gember onder het fruit.

  13. Halveer de passievruchten en lepel er het vruchtvlees uit.

  14. Hak de pistachenoten fijn.

  15. Klop de Alpro Luchtig & Creamy op.

  16. Afwerking:
  17. (5 min.)

  18. Besmeer de afgekoelde meringue met de opgeklopte Alpro Luchtig & Creamy. Versier met de stukjes mango en ananas. Verdeel er het vruchtvlees van de passievruchten over en bestrooi met de gehakte pistachenoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 289 kcal
Vet 3.4 g
Verzadigd vet 0.5 g
Koolhydraat 56 g
Suiker 53.4 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 7.1 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal