Quinoasalade met zalm bellevue en groene asperges
Quinoasalade met zalm bellevue en groene asperges

Quinoasalade met zalm bellevue en groene asperges

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kcal
Vet 27.8 g
Verzadigd vet 5.9 g
Koolhydraat 42.4 g
Suiker 13.5 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 28.2 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en verwijder de zaadlijsten met een koffielepel. Snij in stukjes.

  4. Pers de limoen.

  5. Snipper het bieslook en de rode ui fijn.

  6. Snij het vruchtvlees van de avocado in plakjes. Besprenkel met de helft van het limoensap.

  7. Snij de radijzen in schijfjes.

  8. Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten. Snij de punten in 3 schuine stukken.

  9. Snij de kerstomaten in 2.

  10. Bereiding:
  11. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  12. Kook intussen de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel ze daarna onder koud water en laat afkoelen. Pel ze en snij ze in de lengte in 4.

  13. Kook de aspergepunten 1 min. in water. Giet af en laat uitlekken.

  14. Doe de quinoa in een serveerschaal en meng er de helft van het bieslook, de rode ui, de radijzen, de komkommer, de kerstomaten, de slascheuten en de aspergepunten onder.

  15. Maak een dressing: meng de Griekse yoghurt met de rest van het bieslook, de olijfolie en 1 eetl. limoensap. Kruid met zwarte peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Trek de zalm in stukjes uit elkaar en verdeel over het slaatje. Voeg ook de avocado en de eieren toe. Geef er de dressing bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en verwijder de zaadlijsten met een koffielepel. Snij in stukjes.

  4. Pers de limoen.

  5. Snipper het bieslook en de rode ui fijn.

  6. Snij het vruchtvlees van de avocado in plakjes. Besprenkel met de helft van het limoensap.

  7. Snij de radijzen in schijfjes.

  8. Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten. Snij de punten in 3 schuine stukken.

  9. Snij de kerstomaten in 2.

  10. Bereiding:
  11. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  12. Kook intussen de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel ze daarna onder koud water en laat afkoelen. Pel ze en snij ze in de lengte in 4.

  13. Kook de aspergepunten 1 min. in water. Giet af en laat uitlekken.

  14. Doe de quinoa in een serveerschaal en meng er de helft van het bieslook, de rode ui, de radijzen, de komkommer, de kerstomaten, de slascheuten en de aspergepunten onder.

  15. Maak een dressing: meng de Griekse yoghurt met de rest van het bieslook, de olijfolie en 1 eetl. limoensap. Kruid met zwarte peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Trek de zalm in stukjes uit elkaar en verdeel over het slaatje. Voeg ook de avocado en de eieren toe. Geef er de dressing bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kcal
Vet 27.8 g
Verzadigd vet 5.9 g
Koolhydraat 42.4 g
Suiker 13.5 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 28.2 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino 'Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal