- Bewaar

- Bewaar
Rabarbertaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
1 u. 10 min. + 30 min. in de oven + afkoelen
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur.
-
Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit in een taartvorm (ø 26 cm). Druk goed aan en snij het overtollige deeg aan de rand af. Prik enkele keren met een vork in het taartdeeg. Zet 30 min. in de koelkast.
-
Schil intussen de rabarber. Verdeel over een ovenschaal en bestrooi met 50 g suiker. Bedek met aluminiumfolie en bak ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Haal het kruimeldeeg uit de koelkast en leg er een vel bakpapier op. Bedek volledig met bakparels of droge bonen en zet 15 min. in de hete oven. Verwijder daarna het bakpapier en de bakparels of bonen en laat nog 5 min. bakken.
-
Snij intussen de afgekoelde rabarber in stukken.
-
Haal de taartvorm uit de oven en laat de oven aan staan. Bestrijk het deeg met de abrikozenconfituur.
-
Klop 125 g suiker op met de eieren. Voeg de boter, het amandelpoeder, de bloem en het bakpoeder toe. Klop tot een egaal mengsel.
-
Verdeel de helft van de rabarber over de confituur, overgiet met het amandelmengsel en verdeel er de rest van de rabarber over. Bestrooi met de amandelschilfers en zet ± 30 min. in de hete oven.
-
Haal de taart uit de oven en laat afkoelen tot ze lauw of koud is. Bestrooi met de bloemsuiker.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
1 u. 10 min. + 30 min. in de oven + afkoelen
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur.
-
Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit in een taartvorm (ø 26 cm). Druk goed aan en snij het overtollige deeg aan de rand af. Prik enkele keren met een vork in het taartdeeg. Zet 30 min. in de koelkast.
-
Schil intussen de rabarber. Verdeel over een ovenschaal en bestrooi met 50 g suiker. Bedek met aluminiumfolie en bak ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Haal het kruimeldeeg uit de koelkast en leg er een vel bakpapier op. Bedek volledig met bakparels of droge bonen en zet 15 min. in de hete oven. Verwijder daarna het bakpapier en de bakparels of bonen en laat nog 5 min. bakken.
-
Snij intussen de afgekoelde rabarber in stukken.
-
Haal de taartvorm uit de oven en laat de oven aan staan. Bestrijk het deeg met de abrikozenconfituur.
-
Klop 125 g suiker op met de eieren. Voeg de boter, het amandelpoeder, de bloem en het bakpoeder toe. Klop tot een egaal mengsel.
-
Verdeel de helft van de rabarber over de confituur, overgiet met het amandelmengsel en verdeel er de rest van de rabarber over. Bestrooi met de amandelschilfers en zet ± 30 min. in de hete oven.
-
Haal de taart uit de oven en laat afkoelen tot ze lauw of koud is. Bestrooi met de bloemsuiker.