Ribstukgebraad 'à l'ancienne'
Ribstukgebraad 'à l'ancienne'

Ribstukgebraad 'à l'ancienne'

1 u.
Voorgerecht
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 245 kcal
Vet 7.7 g
Koolhydraat 1.9 g
Eiwit 43 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. De dag voordien
  3. Leg het ribstukgebraad in een diepe ovenschotel. Kruid met veel versgemalen peper, zout, tijm en laurier. Giet er de melk bij tot het vlees ongeveer 3/4 onderstaat. Zet het deksel op de schotel en plaats in de voorverwarmde oven (220 °C).

  4. Draai na 30 min. het gebraad om en verlaag de temperatuur tot 180 °C. Laat nog 30 min. verder gaar worden.

  5. Draai het vlees nog enkele malen om zodat het vocht goed wordt opgenomen. Laat he vlees afkoelen in de melk, in de nog steeds afgedekte schotel. Draai het regelmatig om.

  6. De dag zelf
  7. Spoel het vlees af onder stromend water en dep het droog.

  8. Afwerking:
  9. Snij het gebraad en schik de fijne sneetjes op een schotel.

  10. Versier met kleine tomaatjes, komkommer en boontjes of kiwi, perzik, aardbei, enz. Geef er een pikante mayonaise bij (mayonaise gemengd met bijvoorbeeld cayennepeper of tabasco).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. De dag voordien
  3. Leg het ribstukgebraad in een diepe ovenschotel. Kruid met veel versgemalen peper, zout, tijm en laurier. Giet er de melk bij tot het vlees ongeveer 3/4 onderstaat. Zet het deksel op de schotel en plaats in de voorverwarmde oven (220 °C).

  4. Draai na 30 min. het gebraad om en verlaag de temperatuur tot 180 °C. Laat nog 30 min. verder gaar worden.

  5. Draai het vlees nog enkele malen om zodat het vocht goed wordt opgenomen. Laat he vlees afkoelen in de melk, in de nog steeds afgedekte schotel. Draai het regelmatig om.

  6. De dag zelf
  7. Spoel het vlees af onder stromend water en dep het droog.

  8. Afwerking:
  9. Snij het gebraad en schik de fijne sneetjes op een schotel.

  10. Versier met kleine tomaatjes, komkommer en boontjes of kiwi, perzik, aardbei, enz. Geef er een pikante mayonaise bij (mayonaise gemengd met bijvoorbeeld cayennepeper of tabasco).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 245 kcal
Vet 7.7 g
Koolhydraat 1.9 g
Eiwit 43 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn L'Excellence de Signargues A.C. Côtes du Rhône Villages Caves Saint-Pierre Heel aantrekkelijke wijn uit het topjaar 2009. Hij heeft een mooie neus van zwart fruit en viooltjes. De smaak is typisch voor een côtes du rhône: rijk, krachtig, fruitig en kruidig. Wijn Stonecross Shiraz Zuid-Afrika Krachtige wijn met heel donkere kleur en een floraal, fruitig en kruidig boeket. In de mond is hij pittig, peperig en karaktervol.

Bekijk het recept digitaal