Rodekool met appeltjes
Rodekool met appeltjes

Rodekool met appeltjes

1 u. 20 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 606 kcal
Vet 10.1 g
Koolhydraat 81.6 g
Eiwit 10.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de rodekool fijn (dat gaat snel met een broodsnijmachine).

  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes.

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de boter in een grote kookpan en bak de sneetjes spek op een matig vuur.

  7. Voeg de gesnipperde uien toe en laat ze gedurende 5 min. op een zacht vuur bakken. Laat ze niet kleuren.

  8. Voeg de fijngesneden rodekool toe, de kruidnagels, het laurierblaadje, de tijm en wat peper en zout. Giet er de rode wijn over. Dek af en laat op een zacht vuur gedurende 30 min. sudderen zodat de rodekool wat slinkt.

  9. Leg de stukjes appel bovenop de rodekool (niet omroeren) en dek af. Laat nog eens ± 30 min. stoven op een zacht vuur, tot de rodekool gaar is. Zorg dat er steeds voldoende vocht in de pan is, giet er indien nodig een scheutje water bij.

  10. Voeg de aalbessengelei en de suiker toe. Schep goed om zodat de appelmoes onder de rodekool gemengd wordt. Breng indien nodig op smaak met suiker en peper en zout. Haal de sneetjes spek uit de pan met rodekool.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met braadworst of spek en natuuraardappelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de rodekool fijn (dat gaat snel met een broodsnijmachine).

  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes.

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de boter in een grote kookpan en bak de sneetjes spek op een matig vuur.

  7. Voeg de gesnipperde uien toe en laat ze gedurende 5 min. op een zacht vuur bakken. Laat ze niet kleuren.

  8. Voeg de fijngesneden rodekool toe, de kruidnagels, het laurierblaadje, de tijm en wat peper en zout. Giet er de rode wijn over. Dek af en laat op een zacht vuur gedurende 30 min. sudderen zodat de rodekool wat slinkt.

  9. Leg de stukjes appel bovenop de rodekool (niet omroeren) en dek af. Laat nog eens ± 30 min. stoven op een zacht vuur, tot de rodekool gaar is. Zorg dat er steeds voldoende vocht in de pan is, giet er indien nodig een scheutje water bij.

  10. Voeg de aalbessengelei en de suiker toe. Schep goed om zodat de appelmoes onder de rodekool gemengd wordt. Breng indien nodig op smaak met suiker en peper en zout. Haal de sneetjes spek uit de pan met rodekool.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met braadworst of spek en natuuraardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 606 kcal
Vet 10.1 g
Koolhydraat 81.6 g
Eiwit 10.9 g

Bekijk het recept digitaal