Rodevruchtentaart met perzikencrème

Rodevruchtentaart met perzikencrème

Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 682 kcal
Vet 43.1 g
Verzadigd vet 23.8 g
Koolhydraat 52.6 g
Suiker 38 g
Vezel 10.8 g
Eiwit 15.4 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontpit de dadels

  3. Smelt de kokosolie in een steelpan.

  4. Laat de gelatine enkele minuten weken in koud water. ring uit.

  5. Bereiding:
  6. Mix de havervlokken, de cashewnoten, het kokospoeder en de dadels grof (liefst met een keukenrobot). Meng er de kokosolie en 1 eetl. honing onder.

  7. Verdeel het deeg over een taartvorm met bakpapier en druk goed aan. Zet 30 min. in de koelkast of de diepvriezer.

  8. Schil intussen 4 perziken (snij daarvoor een klein kruisje in de schil en doe de perziken 1 min. in kokend water. Laat schrikken in ijskoud water). Mix het vruchtvlees.

  9. Verwarm de kokosmelk samen met de perzikenpuree en 1 eetl. honing in een kookpot. Voeg de gelatine toe en laat smelten op een zacht vuur.

  10. Verdeel de crème over de taartbodem en zet 4 à 12 u. in de koelkast.

  11. Snij op het moment zelf 1 perzik in fijne reepjes. Snij de meloen in fijne partjes en de aardbeien in 2.

  12. Afwerking:
  13. Haal de taart uit de vorm en werk af met de perzik, de frambozen, de aardbeien, de aalbessen en de meloen. Voeg als laatste het basilicum of de munt toe.

Tip

Deze taartbodem moet niet gebakken worden. Ideaal in de zomer, wanneer het warm is!

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontpit de dadels

  3. Smelt de kokosolie in een steelpan.

  4. Laat de gelatine enkele minuten weken in koud water. ring uit.

  5. Bereiding:
  6. Mix de havervlokken, de cashewnoten, het kokospoeder en de dadels grof (liefst met een keukenrobot). Meng er de kokosolie en 1 eetl. honing onder.

  7. Verdeel het deeg over een taartvorm met bakpapier en druk goed aan. Zet 30 min. in de koelkast of de diepvriezer.

  8. Schil intussen 4 perziken (snij daarvoor een klein kruisje in de schil en doe de perziken 1 min. in kokend water. Laat schrikken in ijskoud water). Mix het vruchtvlees.

  9. Verwarm de kokosmelk samen met de perzikenpuree en 1 eetl. honing in een kookpot. Voeg de gelatine toe en laat smelten op een zacht vuur.

  10. Verdeel de crème over de taartbodem en zet 4 à 12 u. in de koelkast.

  11. Snij op het moment zelf 1 perzik in fijne reepjes. Snij de meloen in fijne partjes en de aardbeien in 2.

  12. Afwerking:
  13. Haal de taart uit de vorm en werk af met de perzik, de frambozen, de aardbeien, de aalbessen en de meloen. Voeg als laatste het basilicum of de munt toe.

Tip

Deze taartbodem moet niet gebakken worden. Ideaal in de zomer, wanneer het warm is!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 682 kcal
Vet 43.1 g
Verzadigd vet 23.8 g
Koolhydraat 52.6 g
Suiker 38 g
Vezel 10.8 g
Eiwit 15.4 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal