- Bewaar

- Bewaar
Rosbief met Banyuls en spinaziepasteitjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat de oven voorverwarmen op 230 °C. Schik enkele nootjes boter op de rosbief in een ovenschotel, schuif hem in de oven en laat 15 min. braden.
-
Verlaag de temperatuur tot 190 °C en laat zo nog 10 à 20 min. verder gaar worden. Kruid met peper en zout.
-
Bereid intussen de spinazie: smelt 1 eetl. boter in een pan en laat er de fijngesnipperde sjalot glazig in worden. Stoof er ook het in dobbelsteentjes gesneden gerookt spek in. Voeg dan de diepgevroren spinazie toe en laat gedurende ± 5 min. gaar stoven, zonder deksel. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer af en toe om.
-
Als de rosbief gebakken is, haalt u hem uit de ovenschotel maar laat hem nog 10 min. rusten in de uitgeschakelde oven. Schuif er ook de bladerdeegpasteitjes bij om op te warmen.
-
Maak intussen de braadresten los met de Banyulswijn en giet over in een pan. Giet er de kalfsfond bij en laat 2 min. inkoken. Roer er ook de mierikswortel onder.
-
Voeg er dan beetje bij beetje de `beurre manié' (2 eetl. boter gemengd met 2 eetl. bloem) aan toe tot de saus goed gebonden is. Werk af met de room en breng op smaak met cayennepeper, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Vul de warme bladerdeegpasteitjes met de spinazie en snij de rosbief in sneden. Serveer met kroketten en geef er de saus apart bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat de oven voorverwarmen op 230 °C. Schik enkele nootjes boter op de rosbief in een ovenschotel, schuif hem in de oven en laat 15 min. braden.
-
Verlaag de temperatuur tot 190 °C en laat zo nog 10 à 20 min. verder gaar worden. Kruid met peper en zout.
-
Bereid intussen de spinazie: smelt 1 eetl. boter in een pan en laat er de fijngesnipperde sjalot glazig in worden. Stoof er ook het in dobbelsteentjes gesneden gerookt spek in. Voeg dan de diepgevroren spinazie toe en laat gedurende ± 5 min. gaar stoven, zonder deksel. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer af en toe om.
-
Als de rosbief gebakken is, haalt u hem uit de ovenschotel maar laat hem nog 10 min. rusten in de uitgeschakelde oven. Schuif er ook de bladerdeegpasteitjes bij om op te warmen.
-
Maak intussen de braadresten los met de Banyulswijn en giet over in een pan. Giet er de kalfsfond bij en laat 2 min. inkoken. Roer er ook de mierikswortel onder.
-
Voeg er dan beetje bij beetje de `beurre manié' (2 eetl. boter gemengd met 2 eetl. bloem) aan toe tot de saus goed gebonden is. Werk af met de room en breng op smaak met cayennepeper, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Vul de warme bladerdeegpasteitjes met de spinazie en snij de rosbief in sneden. Serveer met kroketten en geef er de saus apart bij.