Rosbief met Banyuls en spinaziepasteitjes
Rosbief met Banyuls en spinaziepasteitjes

Rosbief met Banyuls en spinaziepasteitjes

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 579 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 12.1 g
Eiwit 59.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de oven voorverwarmen op 230 °C. Schik enkele nootjes boter op de rosbief in een ovenschotel, schuif hem in de oven en laat 15 min. braden.

  3. Verlaag de temperatuur tot 190 °C en laat zo nog 10 à 20 min. verder gaar worden. Kruid met peper en zout.

  4. Bereid intussen de spinazie: smelt 1 eetl. boter in een pan en laat er de fijngesnipperde sjalot glazig in worden. Stoof er ook het in dobbelsteentjes gesneden gerookt spek in. Voeg dan de diepgevroren spinazie toe en laat gedurende ± 5 min. gaar stoven, zonder deksel. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer af en toe om.

  5. Als de rosbief gebakken is, haalt u hem uit de ovenschotel maar laat hem nog 10 min. rusten in de uitgeschakelde oven. Schuif er ook de bladerdeegpasteitjes bij om op te warmen.

  6. Maak intussen de braadresten los met de Banyulswijn en giet over in een pan. Giet er de kalfsfond bij en laat 2 min. inkoken. Roer er ook de mierikswortel onder.

  7. Voeg er dan beetje bij beetje de `beurre manié' (2 eetl. boter gemengd met 2 eetl. bloem) aan toe tot de saus goed gebonden is. Werk af met de room en breng op smaak met cayennepeper, peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Vul de warme bladerdeegpasteitjes met de spinazie en snij de rosbief in sneden. Serveer met kroketten en geef er de saus apart bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de oven voorverwarmen op 230 °C. Schik enkele nootjes boter op de rosbief in een ovenschotel, schuif hem in de oven en laat 15 min. braden.

  3. Verlaag de temperatuur tot 190 °C en laat zo nog 10 à 20 min. verder gaar worden. Kruid met peper en zout.

  4. Bereid intussen de spinazie: smelt 1 eetl. boter in een pan en laat er de fijngesnipperde sjalot glazig in worden. Stoof er ook het in dobbelsteentjes gesneden gerookt spek in. Voeg dan de diepgevroren spinazie toe en laat gedurende ± 5 min. gaar stoven, zonder deksel. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer af en toe om.

  5. Als de rosbief gebakken is, haalt u hem uit de ovenschotel maar laat hem nog 10 min. rusten in de uitgeschakelde oven. Schuif er ook de bladerdeegpasteitjes bij om op te warmen.

  6. Maak intussen de braadresten los met de Banyulswijn en giet over in een pan. Giet er de kalfsfond bij en laat 2 min. inkoken. Roer er ook de mierikswortel onder.

  7. Voeg er dan beetje bij beetje de `beurre manié' (2 eetl. boter gemengd met 2 eetl. bloem) aan toe tot de saus goed gebonden is. Werk af met de room en breng op smaak met cayennepeper, peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Vul de warme bladerdeegpasteitjes met de spinazie en snij de rosbief in sneden. Serveer met kroketten en geef er de saus apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 579 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 12.1 g
Eiwit 59.6 g

Bekijk het recept digitaal