- Bewaar

- Bewaar
Saffraanrijst met fijne groentjes en 3 soorten worst
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Tripel Wijn Adobe Carmenère Reserva - Emiliana - Colchagua Valley Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snipper de ui fijn en pers het knoflook.
-
Snij de tomaten in 4 partjes. Verwijder de pitjes en snij daarna in kleine blokjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes.
-
Snij de chorizo in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpot en bak de (diepgevroren) merguez en chipolata's mooi bruin. Neem ze uit de kookpot.
-
Voeg de fijngesnipperde ui en het geperste teentje knoflook toe aan dezelfde kookpot en roerbak 2 min.
-
Doe er de rijst bij en laat even mee stoven.
-
Meng de diepgevroren erwten en wortelschijfjes, de paprika- en tomatenblokjes en de (diepgevroren) prinsessenbonen onder de rijst. Voeg ook de stukjes chorizo toe. Leng aan met de kippenbouillon en roer er de saffraan onder. Kruid licht met peper en zout.
-
Leg er de gebakken merguez en chipolata's bovenop en breng aan de kook. Dek af en laat 30 min. sudderen op een matig vuur. Roer niet meer om: de rijst zal geleidelijk het vocht opnemen.
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Tripel Wijn Adobe Carmenère Reserva - Emiliana - Colchagua Valley Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snipper de ui fijn en pers het knoflook.
-
Snij de tomaten in 4 partjes. Verwijder de pitjes en snij daarna in kleine blokjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes.
-
Snij de chorizo in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpot en bak de (diepgevroren) merguez en chipolata's mooi bruin. Neem ze uit de kookpot.
-
Voeg de fijngesnipperde ui en het geperste teentje knoflook toe aan dezelfde kookpot en roerbak 2 min.
-
Doe er de rijst bij en laat even mee stoven.
-
Meng de diepgevroren erwten en wortelschijfjes, de paprika- en tomatenblokjes en de (diepgevroren) prinsessenbonen onder de rijst. Voeg ook de stukjes chorizo toe. Leng aan met de kippenbouillon en roer er de saffraan onder. Kruid licht met peper en zout.
-
Leg er de gebakken merguez en chipolata's bovenop en breng aan de kook. Dek af en laat 30 min. sudderen op een matig vuur. Roer niet meer om: de rijst zal geleidelijk het vocht opnemen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Tripel Wijn Adobe Carmenère Reserva - Emiliana - Colchagua Valley Chili