Salade met coppa, waterkers en kruidencroutons
Salade met coppa, waterkers en kruidencroutons

Salade met coppa, waterkers en kruidencroutons

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 330 kcal
Vet 25.3 g
Koolhydraat 13 g
Eiwit 12.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sneetjes brood in blokjes van max. 1 cm.

  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en laat afkoelen.

  4. Bak de sneetjes coppa 5 à 7 min. mooi krokant in dezelfde pan. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Smelt de kruidenboter in dezelfde pan en bak de blokjes brood ± 5 min. goudbruin aan alle kanten.

  6. Hak ondertussen de blaadjes waterkers grof.

  7. Snij de ongeschilde appel in blokjes van max. 1 cm. Pers het knoflook.

  8. Bereiding:
  9. Meng de olijfolie met het geperste knoflook, de mosterd en de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  10. Doe de ijsbergsla, de waterkers, de blokjes appel, de croutons en de coppa in een grote kom en meng onder elkaar. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en het maanzaad.

  11. Besprenkel de salade net voor het opdienen met de yoghurtvinaigrette.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sneetjes brood in blokjes van max. 1 cm.

  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en laat afkoelen.

  4. Bak de sneetjes coppa 5 à 7 min. mooi krokant in dezelfde pan. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Smelt de kruidenboter in dezelfde pan en bak de blokjes brood ± 5 min. goudbruin aan alle kanten.

  6. Hak ondertussen de blaadjes waterkers grof.

  7. Snij de ongeschilde appel in blokjes van max. 1 cm. Pers het knoflook.

  8. Bereiding:
  9. Meng de olijfolie met het geperste knoflook, de mosterd en de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  10. Doe de ijsbergsla, de waterkers, de blokjes appel, de croutons en de coppa in een grote kom en meng onder elkaar. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en het maanzaad.

  11. Besprenkel de salade net voor het opdienen met de yoghurtvinaigrette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 330 kcal
Vet 25.3 g
Koolhydraat 13 g
Eiwit 12.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Pouilly-Fumé A.O.P. `La Tuilerie'

Bekijk het recept digitaal