Salade met winterse smaken
Salade met winterse smaken

Salade met winterse smaken

15 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vet 35.2 g
Koolhydraat 8.4 g
Eiwit 16 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de druiven middendoor.

  3. Snij het vruchtvlees van de peer in 16 gelijke halvemaantjes.

  4. Bak de spekreepjes ± 3 min. krokant op een hevig vuur in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. Hak de walnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  6. Verwijder de korst van de kaas en verkruimel hem.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de veldsla over de borden en bestrooi met de blauwgeaderde kaas, de grofgehakte walnoten, de spekreepjes en de halve druiven. Schik er ook de stukken peer op.

  9. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Besprenkel de salade met de vinaigrette en dien onmiddellijk op. Serveer met een stukje ciabatta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de druiven middendoor.

  3. Snij het vruchtvlees van de peer in 16 gelijke halvemaantjes.

  4. Bak de spekreepjes ± 3 min. krokant op een hevig vuur in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. Hak de walnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  6. Verwijder de korst van de kaas en verkruimel hem.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de veldsla over de borden en bestrooi met de blauwgeaderde kaas, de grofgehakte walnoten, de spekreepjes en de halve druiven. Schik er ook de stukken peer op.

  9. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Besprenkel de salade met de vinaigrette en dien onmiddellijk op. Serveer met een stukje ciabatta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vet 35.2 g
Koolhydraat 8.4 g
Eiwit 16 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Gris Réserve A.C. Alsace Caves de Bennwihr

Bekijk het recept digitaal