Salade niçoise met gemarineerde ansjovis
Salade niçoise met gemarineerde ansjovis

Salade niçoise met gemarineerde ansjovis

25 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kcal
Energie 1854 kj
Vet 22.9 g
Verzadigd vet 6.2 g
Koolhydraat 32.3 g
Suiker 9.5 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 23.1 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.

    Kook de eieren 10 min. in kokend water. Pel ze en snij in partjes.

  2. Kook de diepgevroren prinsessenbonen ± 7 min. in lichtgezouten water. Spoel met koud water en laat uitlekken.

  3. Snij de tomaten in partjes. Snij de kropsla in stukken en snipper de rode ui fijn. Snij de radijzen in 4.

  4. Laat de gemarineerde ansjovis, de olijven, de artisjokharten, de kappertjes en de tonijn uitlekken. Snij de artisjokharten in 4.

  5. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en rits de blaadjes van de tijmtakjes.

  6. Smelt de boter in een pan en bak de aardappelen gaar (instructies: zie verpakking).

  7. Meng alle ingrediënten voorzichtig onder elkaar. Meng de olijfolie met de rodewijnazijn en kruid met peper en zout. Overgiet er de salade mee.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.

    Kook de eieren 10 min. in kokend water. Pel ze en snij in partjes.

  2. Kook de diepgevroren prinsessenbonen ± 7 min. in lichtgezouten water. Spoel met koud water en laat uitlekken.

  3. Snij de tomaten in partjes. Snij de kropsla in stukken en snipper de rode ui fijn. Snij de radijzen in 4.

  4. Laat de gemarineerde ansjovis, de olijven, de artisjokharten, de kappertjes en de tonijn uitlekken. Snij de artisjokharten in 4.

  5. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en rits de blaadjes van de tijmtakjes.

  6. Smelt de boter in een pan en bak de aardappelen gaar (instructies: zie verpakking).

  7. Meng alle ingrediënten voorzichtig onder elkaar. Meng de olijfolie met de rodewijnazijn en kruid met peper en zout. Overgiet er de salade mee.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kcal
Energie 1854 kj
Vet 22.9 g
Verzadigd vet 6.2 g
Koolhydraat 32.3 g
Suiker 9.5 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 23.1 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hapkin BIPA Blond bier Wijn Vallon des Glauges A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence

Bekijk het recept digitaal