Salade van gamba's met honingvinaigrette
Salade van gamba's met honingvinaigrette

Salade van gamba's met honingvinaigrette

25 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 297 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 6.9 g
Eiwit 19.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de gamba's 2 min. in heet water. Pel ze en dep goed droog. Laat de kop eraan voor een mooie presentatie.

  3. Snij de krulsla en rode eikenbladsla in kleinere stukjes.

  4. Pluk de peterselie en de korianderblaadjes van de steeltjes.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Schaaf de parmezaan.

  7. Bereiding:
  8. Meng voor de honingvinaigrette 2 eetl. olijfolie met de fijngesnipperde sjalot, 1 eetl. balsamicoazijn en de vloeibare honing. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Meng de veldsla met de rode eikenbladsla, de krulsla en de honingvinaigrette.

  10. Bak de gamba's gedurende 5 min. in 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter. Kruid naar smaak met cayennepeper en zout.

  11. Voeg de peterselie en de korianderblaadjes toe en laat nog 1 min. meebakken.

  12. Afwerking:
  13. Schik de salade in het midden van de borden. Leg er de gamba's op en strooi er de parmezaanschilfers over. Dien op met een stukje ciabatta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de gamba's 2 min. in heet water. Pel ze en dep goed droog. Laat de kop eraan voor een mooie presentatie.

  3. Snij de krulsla en rode eikenbladsla in kleinere stukjes.

  4. Pluk de peterselie en de korianderblaadjes van de steeltjes.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Schaaf de parmezaan.

  7. Bereiding:
  8. Meng voor de honingvinaigrette 2 eetl. olijfolie met de fijngesnipperde sjalot, 1 eetl. balsamicoazijn en de vloeibare honing. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Meng de veldsla met de rode eikenbladsla, de krulsla en de honingvinaigrette.

  10. Bak de gamba's gedurende 5 min. in 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter. Kruid naar smaak met cayennepeper en zout.

  11. Voeg de peterselie en de korianderblaadjes toe en laat nog 1 min. meebakken.

  12. Afwerking:
  13. Schik de salade in het midden van de borden. Leg er de gamba's op en strooi er de parmezaanschilfers over. Dien op met een stukje ciabatta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 297 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 6.9 g
Eiwit 19.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Villa Sopita D.O.C. Orvieto Classico Italië Wijn Droge witte wijn uit het hartje van Italië (Umbria), met fijn aroma van amandelen en verleidelijke fruitigheid. Wijn Empreinte du Cléray Chenin Blanc A.C. Anjou Wijn Droge witte loirewijn met een uitbundige neus (fruit, mineralen) en een sappige, bijna vettige smaak.

Bekijk het recept digitaal