- Bewaar

- Bewaar
Salade van gamba's met honingvinaigrette
Onze drankensuggesties
Wijn Villa Sopita D.O.C. Orvieto Classico Italië Wijn Droge witte wijn uit het hartje van Italië (Umbria), met fijn aroma van amandelen en verleidelijke fruitigheid. Wijn Empreinte du Cléray Chenin Blanc A.C. Anjou Wijn Droge witte loirewijn met een uitbundige neus (fruit, mineralen) en een sappige, bijna vettige smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Leg de gamba's 2 min. in heet water. Pel ze en dep goed droog. Laat de kop eraan voor een mooie presentatie.
-
Snij de krulsla en rode eikenbladsla in kleinere stukjes.
-
Pluk de peterselie en de korianderblaadjes van de steeltjes.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Schaaf de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Meng voor de honingvinaigrette 2 eetl. olijfolie met de fijngesnipperde sjalot, 1 eetl. balsamicoazijn en de vloeibare honing. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Meng de veldsla met de rode eikenbladsla, de krulsla en de honingvinaigrette.
-
Bak de gamba's gedurende 5 min. in 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter. Kruid naar smaak met cayennepeper en zout.
-
Voeg de peterselie en de korianderblaadjes toe en laat nog 1 min. meebakken.
-
Afwerking:
-
Schik de salade in het midden van de borden. Leg er de gamba's op en strooi er de parmezaanschilfers over. Dien op met een stukje ciabatta.
Onze drankensuggesties
Wijn Villa Sopita D.O.C. Orvieto Classico Italië Wijn Droge witte wijn uit het hartje van Italië (Umbria), met fijn aroma van amandelen en verleidelijke fruitigheid. Wijn Empreinte du Cléray Chenin Blanc A.C. Anjou Wijn Droge witte loirewijn met een uitbundige neus (fruit, mineralen) en een sappige, bijna vettige smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Leg de gamba's 2 min. in heet water. Pel ze en dep goed droog. Laat de kop eraan voor een mooie presentatie.
-
Snij de krulsla en rode eikenbladsla in kleinere stukjes.
-
Pluk de peterselie en de korianderblaadjes van de steeltjes.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Schaaf de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Meng voor de honingvinaigrette 2 eetl. olijfolie met de fijngesnipperde sjalot, 1 eetl. balsamicoazijn en de vloeibare honing. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Meng de veldsla met de rode eikenbladsla, de krulsla en de honingvinaigrette.
-
Bak de gamba's gedurende 5 min. in 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter. Kruid naar smaak met cayennepeper en zout.
-
Voeg de peterselie en de korianderblaadjes toe en laat nog 1 min. meebakken.
-
Afwerking:
-
Schik de salade in het midden van de borden. Leg er de gamba's op en strooi er de parmezaanschilfers over. Dien op met een stukje ciabatta.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Villa Sopita D.O.C. Orvieto Classico Italië Wijn Droge witte wijn uit het hartje van Italië (Umbria), met fijn aroma van amandelen en verleidelijke fruitigheid. Wijn Empreinte du Cléray Chenin Blanc A.C. Anjou Wijn Droge witte loirewijn met een uitbundige neus (fruit, mineralen) en een sappige, bijna vettige smaak.