Salade van trostomaten en rucola met gebakken zeebaars
Salade van trostomaten en rucola met gebakken zeebaars

Salade van trostomaten en rucola met gebakken zeebaars

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 632 kcal
Vet 25.9 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraat 56.2 g
Suiker 15.6 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 40.3 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Hak de rucola grof.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Snij de tomaten in gelijke partjes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Meng er de melk en de armzaan onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Wentel intussen de zeebaarsfilets door de bloem. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de zeebaarsfilets ± 3 min. op de velkant. Draai om en bak nog ± 2 min.

  11. Meng de tomaten met de rucola, het bieslook, de balsamicoazijn, de suiker en 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Hak de rucola grof.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Snij de tomaten in gelijke partjes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Meng er de melk en de armzaan onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Wentel intussen de zeebaarsfilets door de bloem. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de zeebaarsfilets ± 3 min. op de velkant. Draai om en bak nog ± 2 min.

  11. Meng de tomaten met de rucola, het bieslook, de balsamicoazijn, de suiker en 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 632 kcal
Vet 25.9 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraat 56.2 g
Suiker 15.6 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 40.3 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Duc de Lerme Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc andere Baby eet mee + 6 maand andere Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. andere Bereiding (25min.) 1 Schil 50 g aardappel en pel 100 g tomaten. Snij in stukken. 2 Kook de aardappelen 20 min. in ongezouten water. Voeg de laatste 5 min. 2 sprietjes bieslook, 30 g zeebaarsfilet (zonder vel) en de stukjes tomaat toe. Giet af. 3 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en mix fijn.

Bekijk het recept digitaal