Saltimbocca met basilicum en groentespaghetti
Saltimbocca met basilicum en groentespaghetti

Saltimbocca met basilicum en groentespaghetti

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 732 kcal
Vet 38.7 g
Verzadigd vet 13.6 g
Koolhydraat 38.9 g
Suiker 9.3 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 54.5 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (25 min.)
  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Kook ze 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Klop intussen de kalfsescalopes platter (met de platte kant van een groot mes of met een deegrol) en kruid met zwarte peper. Beleg elke escalope met een sneetje paramaham, een sneetje provolone en ± 5 blaadjes basilicum. Vouw in 2 en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Prik eventueel vast met een cocktailprikker.

  5. Snipper het knoflook fijn en meng met 3 eetl. olijfolie, het citroensap, zwarte peper en zout.

  6. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  8. Meng de courgette- en de wortelslierten in een mengkom.

  9. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  10. Bak de escalopes ± 4 min. aan elke kant op een hete barbecue.

  11. Maak een inkeping in elke aardappel en stop er een schijfje lookboter in. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en warm ze op de rand van de barbecue op.

  12. Afwerking:
  13. Besprenkel de groenten met de vinaigrette en werk af met de pijnboompitten en de parmezaanschilfers. Serveer met de aardappelen in de schil en de gevulde escalopes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (25 min.)
  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Kook ze 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Klop intussen de kalfsescalopes platter (met de platte kant van een groot mes of met een deegrol) en kruid met zwarte peper. Beleg elke escalope met een sneetje paramaham, een sneetje provolone en ± 5 blaadjes basilicum. Vouw in 2 en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Prik eventueel vast met een cocktailprikker.

  5. Snipper het knoflook fijn en meng met 3 eetl. olijfolie, het citroensap, zwarte peper en zout.

  6. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  8. Meng de courgette- en de wortelslierten in een mengkom.

  9. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  10. Bak de escalopes ± 4 min. aan elke kant op een hete barbecue.

  11. Maak een inkeping in elke aardappel en stop er een schijfje lookboter in. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en warm ze op de rand van de barbecue op.

  12. Afwerking:
  13. Besprenkel de groenten met de vinaigrette en werk af met de pijnboompitten en de parmezaanschilfers. Serveer met de aardappelen in de schil en de gevulde escalopes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 732 kcal
Vet 38.7 g
Verzadigd vet 13.6 g
Koolhydraat 38.9 g
Suiker 9.3 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 54.5 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoleto Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal