Scampi's in basilicumroomsaus met tomatentapenade
Scampi's in basilicumroomsaus met tomatentapenade

Scampi's in basilicumroomsaus met tomatentapenade

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 260 kcal
Vet 12.7 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 5.8 g
Suiker 5 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 28.7 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water).

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Pluk de blaadjes basilicum.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een pan en bak de paprikablokjes 3 à 4 min. Voeg de scampi's toe en bak nog 2 min.

  8. Blus met de witte wijn en voeg de tomatentapenade en de room toe. Laat 1 min. inkoken.

  9. Roer er de blaadjes basilicum onder en kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de scampi's over diepe borden en werk af met wat rucola.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water).

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Pluk de blaadjes basilicum.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een pan en bak de paprikablokjes 3 à 4 min. Voeg de scampi's toe en bak nog 2 min.

  8. Blus met de witte wijn en voeg de tomatentapenade en de room toe. Laat 1 min. inkoken.

  9. Roer er de blaadjes basilicum onder en kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de scampi's over diepe borden en werk af met wat rucola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 260 kcal
Vet 12.7 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 5.8 g
Suiker 5 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 28.7 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Veneto I.G.T. Garganega Le Cenge Veneto - Italië

Bekijk het recept digitaal