Scampi's tricolore
Scampi's tricolore

Scampi's tricolore

35 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 239 kcal
Vet 15.1 g
Koolhydraat 6.1 g
Eiwit 18.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep goed droog.

  4. Hak de halve ui fijn.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  6. Snij de broccoli in heel kleine roosjes. Kook ze 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Ze mogen nog licht krokant zijn. Giet af.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een braadpan en stoof de fijngehakte ui 2 min. glazig.

  9. Voeg de blokjes paprika toe, dek af en laat 4 min. stoven op een zacht vuur.

  10. Doe er de scampi's bij en bak 2 min. goudbruin aan elke kant.

  11. Giet er de room en de vermout bij. Kruid met de saffraan, het lookpoeder, peper en zout. Laat nog even op het vuur staan tot de saus lichtgebonden is.

  12. Roer er voorzichtig de gekookte broccoliroosjes onder en verwarm nog 2 à 3 min.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de scampibereiding over de borden en dien op met stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep goed droog.

  4. Hak de halve ui fijn.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  6. Snij de broccoli in heel kleine roosjes. Kook ze 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Ze mogen nog licht krokant zijn. Giet af.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een braadpan en stoof de fijngehakte ui 2 min. glazig.

  9. Voeg de blokjes paprika toe, dek af en laat 4 min. stoven op een zacht vuur.

  10. Doe er de scampi's bij en bak 2 min. goudbruin aan elke kant.

  11. Giet er de room en de vermout bij. Kruid met de saffraan, het lookpoeder, peper en zout. Laat nog even op het vuur staan tot de saus lichtgebonden is.

  12. Roer er voorzichtig de gekookte broccoliroosjes onder en verwarm nog 2 à 3 min.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de scampibereiding over de borden en dien op met stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 239 kcal
Vet 15.1 g
Koolhydraat 6.1 g
Eiwit 18.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les 4 Pierres - Colombard-Chardonnay I.G.P. Côtes de Gascogne Wijn Las Mulas Cabernet Sauvignon Reserva Miguel Torres - Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal