- Bewaar

- Bewaar
Scampi's tricolore
Onze drankensuggesties
Wijn Les 4 Pierres - Colombard-Chardonnay I.G.P. Côtes de Gascogne Wijn Las Mulas Cabernet Sauvignon Reserva Miguel Torres - Central Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep goed droog.
-
Hak de halve ui fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
-
Snij de broccoli in heel kleine roosjes. Kook ze 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Ze mogen nog licht krokant zijn. Giet af.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een braadpan en stoof de fijngehakte ui 2 min. glazig.
-
Voeg de blokjes paprika toe, dek af en laat 4 min. stoven op een zacht vuur.
-
Doe er de scampi's bij en bak 2 min. goudbruin aan elke kant.
-
Giet er de room en de vermout bij. Kruid met de saffraan, het lookpoeder, peper en zout. Laat nog even op het vuur staan tot de saus lichtgebonden is.
-
Roer er voorzichtig de gekookte broccoliroosjes onder en verwarm nog 2 à 3 min.
-
Afwerking:
-
Verdeel de scampibereiding over de borden en dien op met stokbrood.
Onze drankensuggesties
Wijn Les 4 Pierres - Colombard-Chardonnay I.G.P. Côtes de Gascogne Wijn Las Mulas Cabernet Sauvignon Reserva Miguel Torres - Central Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep goed droog.
-
Hak de halve ui fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
-
Snij de broccoli in heel kleine roosjes. Kook ze 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Ze mogen nog licht krokant zijn. Giet af.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een braadpan en stoof de fijngehakte ui 2 min. glazig.
-
Voeg de blokjes paprika toe, dek af en laat 4 min. stoven op een zacht vuur.
-
Doe er de scampi's bij en bak 2 min. goudbruin aan elke kant.
-
Giet er de room en de vermout bij. Kruid met de saffraan, het lookpoeder, peper en zout. Laat nog even op het vuur staan tot de saus lichtgebonden is.
-
Roer er voorzichtig de gekookte broccoliroosjes onder en verwarm nog 2 à 3 min.
-
Afwerking:
-
Verdeel de scampibereiding over de borden en dien op met stokbrood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Les 4 Pierres - Colombard-Chardonnay I.G.P. Côtes de Gascogne Wijn Las Mulas Cabernet Sauvignon Reserva Miguel Torres - Central Valley - Chili