- Bewaar

- Bewaar
Sinaasappelcupcakes met chocolade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit). Snij de sinaasappel middendoor en pers 1 helft.
-
Schil de andere sinaasappelhelft tot op het vruchtvlees met een scherp mes en snij de partjes van tussen de vliesjes.
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
-
Bereiding:
-
1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
2 Klop de boter, 125 g suiker, de bloem, het zout en de helft van de sinaasappelzeste in een kom tot een kruimelig mengsel.
-
3 Roer er een voor een de eieren goed onder. Klop de melk en het vanillearoma kort onder het beslag.
-
4 Doe 10 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul tot de helft met het beslag. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
5 Verwarm intussen het sinaasappelsap samen met de sinaasappelpartjes en 50 g suiker in een kookpot tot net onder het kookpunt. Los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Laat afkoelen.
-
6 Snij met een scherp mes een dekseltje uit de cupcakes en maak een kuiltje. Vul de kuiltjes met wat sinaasappelgelei. Zet er het dekseltje opnieuw op en laat ± 15 min. in de koelkast afkoelen.
-
7 Haal de cupcakes uit de koelkast en bestrijk de bovenkant met de sinaasappelgelei.
-
8 Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Lepel een beetje chocolade over de bovenkant van de cupcakes en strijk glad. Werk af met de rest van de sinaasappelzeste.
-
Afwerking:
-
Chocolade kan u ook smelten in de microgolfoven. Doe de stukjes chocolade in een kom en verwarm in de microgolfoven. Haal de kom er telkens na 15 sec. uit en roer goed. Herhaal tot de chocolade volledig is gesmolten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit). Snij de sinaasappel middendoor en pers 1 helft.
-
Schil de andere sinaasappelhelft tot op het vruchtvlees met een scherp mes en snij de partjes van tussen de vliesjes.
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
-
Bereiding:
-
1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
2 Klop de boter, 125 g suiker, de bloem, het zout en de helft van de sinaasappelzeste in een kom tot een kruimelig mengsel.
-
3 Roer er een voor een de eieren goed onder. Klop de melk en het vanillearoma kort onder het beslag.
-
4 Doe 10 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul tot de helft met het beslag. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
5 Verwarm intussen het sinaasappelsap samen met de sinaasappelpartjes en 50 g suiker in een kookpot tot net onder het kookpunt. Los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Laat afkoelen.
-
6 Snij met een scherp mes een dekseltje uit de cupcakes en maak een kuiltje. Vul de kuiltjes met wat sinaasappelgelei. Zet er het dekseltje opnieuw op en laat ± 15 min. in de koelkast afkoelen.
-
7 Haal de cupcakes uit de koelkast en bestrijk de bovenkant met de sinaasappelgelei.
-
8 Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Lepel een beetje chocolade over de bovenkant van de cupcakes en strijk glad. Werk af met de rest van de sinaasappelzeste.
-
Afwerking:
-
Chocolade kan u ook smelten in de microgolfoven. Doe de stukjes chocolade in een kom en verwarm in de microgolfoven. Haal de kom er telkens na 15 sec. uit en roer goed. Herhaal tot de chocolade volledig is gesmolten.