Sint-jakobsnoten met vanille en saffraan
Sint-jakobsnoten met vanille en saffraan

Sint-jakobsnoten met vanille en saffraan

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1318 kj
Energie 315 kcal
Vet 9.8 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 30.4 g
Suiker 7.7 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 17.4 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de hotelbroodjes af (zie aanwijzingen op de verpakking). Haal uit de oven en laat afkoelen.

  3. Snipper ondertussen de ui fijn, snij de wortelen en de selder in kleine staafjes en snij het vanillestokje in de lengte in 2.

  4. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui met de wortel- en selderstaafjes. Giet er de witte wijn bij, dek af en laat 10 min. zachtjes sudderen. Doe er de diepgevroren sint-jakobsnoten bij en laat nog 2 min. sudderen. Laat niet koken.

  5. Voeg het halve bouillonblokje, de room, de saffraandraadjes en het vanillestokje toe. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Dek af en laat nog 5 min. zachtjes sudderen.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Verdeel de sint-jakobsnoten met de saus over de borden (verwijder het vanillestokje). Werk af met het bieslook en dien op met de hotelbroodjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de hotelbroodjes af (zie aanwijzingen op de verpakking). Haal uit de oven en laat afkoelen.

  3. Snipper ondertussen de ui fijn, snij de wortelen en de selder in kleine staafjes en snij het vanillestokje in de lengte in 2.

  4. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui met de wortel- en selderstaafjes. Giet er de witte wijn bij, dek af en laat 10 min. zachtjes sudderen. Doe er de diepgevroren sint-jakobsnoten bij en laat nog 2 min. sudderen. Laat niet koken.

  5. Voeg het halve bouillonblokje, de room, de saffraandraadjes en het vanillestokje toe. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Dek af en laat nog 5 min. zachtjes sudderen.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Verdeel de sint-jakobsnoten met de saus over de borden (verwijder het vanillestokje). Werk af met het bieslook en dien op met de hotelbroodjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1318 kj
Energie 315 kcal
Vet 9.8 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 30.4 g
Suiker 7.7 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 17.4 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g

Bekijk het recept digitaal