- Bewaar

- Bewaar
Visragout met saffraan
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in gelijke stukken.
-
Snipper de verse peterselie fijn.
-
Snij de tomaten in blokjes. (U kan ze eerst pellen indien u dat wenst. Dompel ze 10 sec. in heet water, dan gaan het pellen makkelijker.)
-
Verwijder de pitten en de zaadlijsten van de paprika. Snij daarna, samen met de selder in reepjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Laat de maïs uitlekken.
-
Pers het sap uit de citroen.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het look 30 sec. Voeg de paprika- en selderreepjes toe en roerbak 2 min.
-
Voeg de blokjes tomaat toe samen met de laurier, de tijm, saffraan en de visbouillon. Laat 5 min. koken met deksel.
-
Voeg de diepgevroren stukken vis en maïs toe en laat ± 10 à 15 min. gaar worden met deksel (de kooktijd is afhankelijk van de dikte en grootte van de stukken vis). Kruid met peper en zout en breng op smaak met citroensap.
-
Afwerking:
-
Serveer de ragout in diepe borden of kommetjes. Strooi er wat verse peterselie over en dien op met lookbroodjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in gelijke stukken.
-
Snipper de verse peterselie fijn.
-
Snij de tomaten in blokjes. (U kan ze eerst pellen indien u dat wenst. Dompel ze 10 sec. in heet water, dan gaan het pellen makkelijker.)
-
Verwijder de pitten en de zaadlijsten van de paprika. Snij daarna, samen met de selder in reepjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Laat de maïs uitlekken.
-
Pers het sap uit de citroen.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het look 30 sec. Voeg de paprika- en selderreepjes toe en roerbak 2 min.
-
Voeg de blokjes tomaat toe samen met de laurier, de tijm, saffraan en de visbouillon. Laat 5 min. koken met deksel.
-
Voeg de diepgevroren stukken vis en maïs toe en laat ± 10 à 15 min. gaar worden met deksel (de kooktijd is afhankelijk van de dikte en grootte van de stukken vis). Kruid met peper en zout en breng op smaak met citroensap.
-
Afwerking:
-
Serveer de ragout in diepe borden of kommetjes. Strooi er wat verse peterselie over en dien op met lookbroodjes.