Visragout met saffraan
Visragout met saffraan

Visragout met saffraan

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 304 kcal
Vet 7.6 g
Koolhydraat 15.6 g
Eiwit 41.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in gelijke stukken.

  4. Snipper de verse peterselie fijn.

  5. Snij de tomaten in blokjes. (U kan ze eerst pellen indien u dat wenst. Dompel ze 10 sec. in heet water, dan gaan het pellen makkelijker.)

  6. Verwijder de pitten en de zaadlijsten van de paprika. Snij daarna, samen met de selder in reepjes.

  7. Snipper het knoflook fijn.

  8. Laat de maïs uitlekken.

  9. Pers het sap uit de citroen.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het look 30 sec. Voeg de paprika- en selderreepjes toe en roerbak 2 min.

  12. Voeg de blokjes tomaat toe samen met de laurier, de tijm, saffraan en de visbouillon. Laat 5 min. koken met deksel.

  13. Voeg de diepgevroren stukken vis en maïs toe en laat ± 10 à 15 min. gaar worden met deksel (de kooktijd is afhankelijk van de dikte en grootte van de stukken vis). Kruid met peper en zout en breng op smaak met citroensap.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de ragout in diepe borden of kommetjes. Strooi er wat verse peterselie over en dien op met lookbroodjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in gelijke stukken.

  4. Snipper de verse peterselie fijn.

  5. Snij de tomaten in blokjes. (U kan ze eerst pellen indien u dat wenst. Dompel ze 10 sec. in heet water, dan gaan het pellen makkelijker.)

  6. Verwijder de pitten en de zaadlijsten van de paprika. Snij daarna, samen met de selder in reepjes.

  7. Snipper het knoflook fijn.

  8. Laat de maïs uitlekken.

  9. Pers het sap uit de citroen.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het look 30 sec. Voeg de paprika- en selderreepjes toe en roerbak 2 min.

  12. Voeg de blokjes tomaat toe samen met de laurier, de tijm, saffraan en de visbouillon. Laat 5 min. koken met deksel.

  13. Voeg de diepgevroren stukken vis en maïs toe en laat ± 10 à 15 min. gaar worden met deksel (de kooktijd is afhankelijk van de dikte en grootte van de stukken vis). Kruid met peper en zout en breng op smaak met citroensap.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de ragout in diepe borden of kommetjes. Strooi er wat verse peterselie over en dien op met lookbroodjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 304 kcal
Vet 7.6 g
Koolhydraat 15.6 g
Eiwit 41.2 g

Bekijk het recept digitaal