Scampi's met saffraansausje
Scampi's met saffraansausje

Scampi's met saffraansausje

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 257 kcal
Vet 15 g
Koolhydraat 12.4 g
Eiwit 14.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de koolrabi's en rasp fijn.

  5. Rasp de appelen fijn.

  6. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de lente-uitjes 1 à 2 min. Voeg de geraspte koolrabi's en appelen toe en bak 5 min. al roerend. Kruid met peper en zout.

  9. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de scampi's 2 min. aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Verwijder de scampi's en hou warm.

  10. Blus de pan met de witte wijn en de room en breng op smaak met de saffraan. Laat 2 min. koken. Kruid bij met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de koolrabi's in de lengte over elk bord en schik er de scampi's geschrankt op, met hun staart naar boven. Lepel er de saus rond. Geef er een stukje ciabatta bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de koolrabi's en rasp fijn.

  5. Rasp de appelen fijn.

  6. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de lente-uitjes 1 à 2 min. Voeg de geraspte koolrabi's en appelen toe en bak 5 min. al roerend. Kruid met peper en zout.

  9. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de scampi's 2 min. aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Verwijder de scampi's en hou warm.

  10. Blus de pan met de witte wijn en de room en breng op smaak met de saffraan. Laat 2 min. koken. Kruid bij met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de koolrabi's in de lengte over elk bord en schik er de scampi's geschrankt op, met hun staart naar boven. Lepel er de saus rond. Geef er een stukje ciabatta bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 257 kcal
Vet 15 g
Koolhydraat 12.4 g
Eiwit 14.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. Sardegna - Italië Wijn Le Peyrat Blanc A.O.P. Graves

Bekijk het recept digitaal