- Bewaar

- Bewaar
Scampi's met saffraansausje
Onze drankensuggesties
Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. Sardegna - Italië Wijn Le Peyrat Blanc A.O.P. Graves
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de koolrabi's en rasp fijn.
-
Rasp de appelen fijn.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de lente-uitjes 1 à 2 min. Voeg de geraspte koolrabi's en appelen toe en bak 5 min. al roerend. Kruid met peper en zout.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de scampi's 2 min. aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Verwijder de scampi's en hou warm.
-
Blus de pan met de witte wijn en de room en breng op smaak met de saffraan. Laat 2 min. koken. Kruid bij met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de koolrabi's in de lengte over elk bord en schik er de scampi's geschrankt op, met hun staart naar boven. Lepel er de saus rond. Geef er een stukje ciabatta bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. Sardegna - Italië Wijn Le Peyrat Blanc A.O.P. Graves
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de koolrabi's en rasp fijn.
-
Rasp de appelen fijn.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de lente-uitjes 1 à 2 min. Voeg de geraspte koolrabi's en appelen toe en bak 5 min. al roerend. Kruid met peper en zout.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de scampi's 2 min. aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Verwijder de scampi's en hou warm.
-
Blus de pan met de witte wijn en de room en breng op smaak met de saffraan. Laat 2 min. koken. Kruid bij met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de koolrabi's in de lengte over elk bord en schik er de scampi's geschrankt op, met hun staart naar boven. Lepel er de saus rond. Geef er een stukje ciabatta bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. Sardegna - Italië Wijn Le Peyrat Blanc A.O.P. Graves