Sint-jakobsschelpen in een zalmjasje
Sint-jakobsschelpen in een zalmjasje

Sint-jakobsschelpen in een zalmjasje

30 min.
Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 120 kcal
Vet 6.8 g
Koolhydraat 3.1 g
Eiwit 11.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de sint-jakobsschelpnoten volledig ontdooien.

  3. Snij de preiwitten in stukken van ± 3 cm, zodat u 8 stukken bekomt. Kook 6 min. in lichtgezouten water en laat goed uitlekken.

  4. Snij de zalm in lange repen van 3 cm breed en strijk in met een laagje kruidenkaas.

  5. Rits de tijm van de takjes. U hebt 1 koffiel. nodig.

  6. Snij de citroen in halve plakjes.

  7. Bereiding:
  8. Wikkel de sint-jakobsschelpnoten in de zalmrepen, met de kaaskant naar binnen.

  9. Rijg afwisselend een stukje preiwit, de sint-jakobsschelpnoten met zalm, een half schijfje citroen en een kerstomaatje op de spiesen. Kruid met tijm, cayennepeper en zout (let op: de zalm is al zout).

  10. Draai elke spies afzonderlijk in aluminiumfolie. Bak 17 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven of 10 à 15 min. op de barbecue. Draai dan regelmatig om.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de sint-jakobsschelpnoten volledig ontdooien.

  3. Snij de preiwitten in stukken van ± 3 cm, zodat u 8 stukken bekomt. Kook 6 min. in lichtgezouten water en laat goed uitlekken.

  4. Snij de zalm in lange repen van 3 cm breed en strijk in met een laagje kruidenkaas.

  5. Rits de tijm van de takjes. U hebt 1 koffiel. nodig.

  6. Snij de citroen in halve plakjes.

  7. Bereiding:
  8. Wikkel de sint-jakobsschelpnoten in de zalmrepen, met de kaaskant naar binnen.

  9. Rijg afwisselend een stukje preiwit, de sint-jakobsschelpnoten met zalm, een half schijfje citroen en een kerstomaatje op de spiesen. Kruid met tijm, cayennepeper en zout (let op: de zalm is al zout).

  10. Draai elke spies afzonderlijk in aluminiumfolie. Bak 17 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven of 10 à 15 min. op de barbecue. Draai dan regelmatig om.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 120 kcal
Vet 6.8 g
Koolhydraat 3.1 g
Eiwit 11.2 g

Bekijk het recept digitaal