- Bewaar

- Bewaar
Sint-jakobsschelpen in een zalmjasje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de sint-jakobsschelpnoten volledig ontdooien.
-
Snij de preiwitten in stukken van ± 3 cm, zodat u 8 stukken bekomt. Kook 6 min. in lichtgezouten water en laat goed uitlekken.
-
Snij de zalm in lange repen van 3 cm breed en strijk in met een laagje kruidenkaas.
-
Rits de tijm van de takjes. U hebt 1 koffiel. nodig.
-
Snij de citroen in halve plakjes.
-
Bereiding:
-
Wikkel de sint-jakobsschelpnoten in de zalmrepen, met de kaaskant naar binnen.
-
Rijg afwisselend een stukje preiwit, de sint-jakobsschelpnoten met zalm, een half schijfje citroen en een kerstomaatje op de spiesen. Kruid met tijm, cayennepeper en zout (let op: de zalm is al zout).
-
Draai elke spies afzonderlijk in aluminiumfolie. Bak 17 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven of 10 à 15 min. op de barbecue. Draai dan regelmatig om.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de sint-jakobsschelpnoten volledig ontdooien.
-
Snij de preiwitten in stukken van ± 3 cm, zodat u 8 stukken bekomt. Kook 6 min. in lichtgezouten water en laat goed uitlekken.
-
Snij de zalm in lange repen van 3 cm breed en strijk in met een laagje kruidenkaas.
-
Rits de tijm van de takjes. U hebt 1 koffiel. nodig.
-
Snij de citroen in halve plakjes.
-
Bereiding:
-
Wikkel de sint-jakobsschelpnoten in de zalmrepen, met de kaaskant naar binnen.
-
Rijg afwisselend een stukje preiwit, de sint-jakobsschelpnoten met zalm, een half schijfje citroen en een kerstomaatje op de spiesen. Kruid met tijm, cayennepeper en zout (let op: de zalm is al zout).
-
Draai elke spies afzonderlijk in aluminiumfolie. Bak 17 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven of 10 à 15 min. op de barbecue. Draai dan regelmatig om.