Slaatje van serranoham met meloenbolletjes
Slaatje van serranoham met meloenbolletjes

Slaatje van serranoham met meloenbolletjes

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 370 kcal
Vet 22.6 g
Koolhydraat 24.1 g
Eiwit 17.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de meloen doormidden, verwijder de pitjes en haal er kleine bolletjes uit met een meloenlepel.

  3. Hol de meloen verder uit en vang het sap op in een pannetje.

  4. Snij de tomaatjes in 2 en snij de sla fijn.

  5. Snij de serranoham in reepjes en rol ze op.

  6. Bereiding:
  7. Kook het vruchtvlees en het sap van de meloen (niet de bolletjes) 10 min. Plet het vruchtvlees met een vork en giet door een zeef.

  8. Meng het gezeefde meloensap met de rodewijnazijn, de honing en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de sla over de borden. Versier met de halve tomaatjes en de meloenbolletjes. Leg er enkele rolletjes serranoham op. Werk af met de meloenvinaigrette en de notenmengeling. Lekker met een stukje stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de meloen doormidden, verwijder de pitjes en haal er kleine bolletjes uit met een meloenlepel.

  3. Hol de meloen verder uit en vang het sap op in een pannetje.

  4. Snij de tomaatjes in 2 en snij de sla fijn.

  5. Snij de serranoham in reepjes en rol ze op.

  6. Bereiding:
  7. Kook het vruchtvlees en het sap van de meloen (niet de bolletjes) 10 min. Plet het vruchtvlees met een vork en giet door een zeef.

  8. Meng het gezeefde meloensap met de rodewijnazijn, de honing en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de sla over de borden. Versier met de halve tomaatjes en de meloenbolletjes. Leg er enkele rolletjes serranoham op. Werk af met de meloenvinaigrette en de notenmengeling. Lekker met een stukje stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 370 kcal
Vet 22.6 g
Koolhydraat 24.1 g
Eiwit 17.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Le Sablou A.O.P. Bergerac Duc de Lerme Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal