- Bewaar

- Bewaar
Slaatje van serranoham met meloenbolletjes
Onze drankensuggesties
Wijn Le Sablou A.O.P. Bergerac Duc de Lerme Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de meloen doormidden, verwijder de pitjes en haal er kleine bolletjes uit met een meloenlepel.
-
Hol de meloen verder uit en vang het sap op in een pannetje.
-
Snij de tomaatjes in 2 en snij de sla fijn.
-
Snij de serranoham in reepjes en rol ze op.
-
Bereiding:
-
Kook het vruchtvlees en het sap van de meloen (niet de bolletjes) 10 min. Plet het vruchtvlees met een vork en giet door een zeef.
-
Meng het gezeefde meloensap met de rodewijnazijn, de honing en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de sla over de borden. Versier met de halve tomaatjes en de meloenbolletjes. Leg er enkele rolletjes serranoham op. Werk af met de meloenvinaigrette en de notenmengeling. Lekker met een stukje stokbrood.
Onze drankensuggesties
Wijn Le Sablou A.O.P. Bergerac Duc de Lerme Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de meloen doormidden, verwijder de pitjes en haal er kleine bolletjes uit met een meloenlepel.
-
Hol de meloen verder uit en vang het sap op in een pannetje.
-
Snij de tomaatjes in 2 en snij de sla fijn.
-
Snij de serranoham in reepjes en rol ze op.
-
Bereiding:
-
Kook het vruchtvlees en het sap van de meloen (niet de bolletjes) 10 min. Plet het vruchtvlees met een vork en giet door een zeef.
-
Meng het gezeefde meloensap met de rodewijnazijn, de honing en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de sla over de borden. Versier met de halve tomaatjes en de meloenbolletjes. Leg er enkele rolletjes serranoham op. Werk af met de meloenvinaigrette en de notenmengeling. Lekker met een stukje stokbrood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Le Sablou A.O.P. Bergerac Duc de Lerme Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc