Snoeptreintje
Snoeptreintje

Snoeptreintje

1 u.
Tussendoortje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kcal
Vet 18.2 g
Koolhydraat 68.6 g
Eiwit 5.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de snoeprepen in stukken en doe ze samen met de melk in een steelpan die u in een grotere pan heet water zet (au bain-marie). Laat de snoep zachtjes smelten en roer af en toe goed om tot een zachte, goed smeerbare chocolade-karamelpasta. Laat de steelpan in het warme water staan, zodat de pasta niet direct opnieuw opstijft.

  3. Bereiding:
  4. Bekleed een platte schaal met bakpapier of aluminiumfolie en leg 6 petit-beurre koekjes los van elkaar. Bestrijk elk koekje met de zachte chocolade-karamelpasta.

  5. Schik op elk koekje 3 halve boudoirkoekjes die u eerst even in de chocolademelk onderdompelt, naast elkaar. Bestrijk opnieuw met chocolade-karamelpasta, leg er daarna een petit-beurre koekje op dat u in chocolademelk dompelt en opnieuw een laagje pasta. Eindig met een droog petit-beurre koekje.

  6. Bedek de boven- en zijkanten van elk gebakje met de pasta.

  7. Afwerking:
  8. Schik op een vlakke dienschotel 5 gebakjes achter elkaar, plaats de eerste 2 tegen mekaar en laat dan telkens ± 2 cm tussen. Plaats het 6de gebakje bovenop het eerste: samen vormen ze de locomotief voor de wagonnetjes. Steek er het sigaarkoekje op voor de schouw.

  9. Voor de wielen: druk de zure hosties zachtjes tegen de chocolade-karamellaag tot ze er lichtjes aankleven. Gebruik mikadostokjes als treinsporen.

  10. Werk de treinwagonnetjes af zoals u wenst. Versier ze bv. met smarties.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de snoeprepen in stukken en doe ze samen met de melk in een steelpan die u in een grotere pan heet water zet (au bain-marie). Laat de snoep zachtjes smelten en roer af en toe goed om tot een zachte, goed smeerbare chocolade-karamelpasta. Laat de steelpan in het warme water staan, zodat de pasta niet direct opnieuw opstijft.

  3. Bereiding:
  4. Bekleed een platte schaal met bakpapier of aluminiumfolie en leg 6 petit-beurre koekjes los van elkaar. Bestrijk elk koekje met de zachte chocolade-karamelpasta.

  5. Schik op elk koekje 3 halve boudoirkoekjes die u eerst even in de chocolademelk onderdompelt, naast elkaar. Bestrijk opnieuw met chocolade-karamelpasta, leg er daarna een petit-beurre koekje op dat u in chocolademelk dompelt en opnieuw een laagje pasta. Eindig met een droog petit-beurre koekje.

  6. Bedek de boven- en zijkanten van elk gebakje met de pasta.

  7. Afwerking:
  8. Schik op een vlakke dienschotel 5 gebakjes achter elkaar, plaats de eerste 2 tegen mekaar en laat dan telkens ± 2 cm tussen. Plaats het 6de gebakje bovenop het eerste: samen vormen ze de locomotief voor de wagonnetjes. Steek er het sigaarkoekje op voor de schouw.

  9. Voor de wielen: druk de zure hosties zachtjes tegen de chocolade-karamellaag tot ze er lichtjes aankleven. Gebruik mikadostokjes als treinsporen.

  10. Werk de treinwagonnetjes af zoals u wenst. Versier ze bv. met smarties.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kcal
Vet 18.2 g
Koolhydraat 68.6 g
Eiwit 5.4 g

Bekijk het recept digitaal