- Bewaar

- Bewaar
Snoeptreintje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de snoeprepen in stukken en doe ze samen met de melk in een steelpan die u in een grotere pan heet water zet (au bain-marie). Laat de snoep zachtjes smelten en roer af en toe goed om tot een zachte, goed smeerbare chocolade-karamelpasta. Laat de steelpan in het warme water staan, zodat de pasta niet direct opnieuw opstijft.
-
Bereiding:
-
Bekleed een platte schaal met bakpapier of aluminiumfolie en leg 6 petit-beurre koekjes los van elkaar. Bestrijk elk koekje met de zachte chocolade-karamelpasta.
-
Schik op elk koekje 3 halve boudoirkoekjes die u eerst even in de chocolademelk onderdompelt, naast elkaar. Bestrijk opnieuw met chocolade-karamelpasta, leg er daarna een petit-beurre koekje op dat u in chocolademelk dompelt en opnieuw een laagje pasta. Eindig met een droog petit-beurre koekje.
-
Bedek de boven- en zijkanten van elk gebakje met de pasta.
-
Afwerking:
-
Schik op een vlakke dienschotel 5 gebakjes achter elkaar, plaats de eerste 2 tegen mekaar en laat dan telkens ± 2 cm tussen. Plaats het 6de gebakje bovenop het eerste: samen vormen ze de locomotief voor de wagonnetjes. Steek er het sigaarkoekje op voor de schouw.
-
Voor de wielen: druk de zure hosties zachtjes tegen de chocolade-karamellaag tot ze er lichtjes aankleven. Gebruik mikadostokjes als treinsporen.
-
Werk de treinwagonnetjes af zoals u wenst. Versier ze bv. met smarties.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de snoeprepen in stukken en doe ze samen met de melk in een steelpan die u in een grotere pan heet water zet (au bain-marie). Laat de snoep zachtjes smelten en roer af en toe goed om tot een zachte, goed smeerbare chocolade-karamelpasta. Laat de steelpan in het warme water staan, zodat de pasta niet direct opnieuw opstijft.
-
Bereiding:
-
Bekleed een platte schaal met bakpapier of aluminiumfolie en leg 6 petit-beurre koekjes los van elkaar. Bestrijk elk koekje met de zachte chocolade-karamelpasta.
-
Schik op elk koekje 3 halve boudoirkoekjes die u eerst even in de chocolademelk onderdompelt, naast elkaar. Bestrijk opnieuw met chocolade-karamelpasta, leg er daarna een petit-beurre koekje op dat u in chocolademelk dompelt en opnieuw een laagje pasta. Eindig met een droog petit-beurre koekje.
-
Bedek de boven- en zijkanten van elk gebakje met de pasta.
-
Afwerking:
-
Schik op een vlakke dienschotel 5 gebakjes achter elkaar, plaats de eerste 2 tegen mekaar en laat dan telkens ± 2 cm tussen. Plaats het 6de gebakje bovenop het eerste: samen vormen ze de locomotief voor de wagonnetjes. Steek er het sigaarkoekje op voor de schouw.
-
Voor de wielen: druk de zure hosties zachtjes tegen de chocolade-karamellaag tot ze er lichtjes aankleven. Gebruik mikadostokjes als treinsporen.
-
Werk de treinwagonnetjes af zoals u wenst. Versier ze bv. met smarties.