Soep van rode vruchten met zure room
Soep van rode vruchten met zure room

Soep van rode vruchten met zure room

20 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 209 kcal
Vet 7.5 g
Koolhydraat 31.4 g
Eiwit 3.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de schil van 1/2 citroen en pers het sap van de volledige citroen.

  3. Verwijder het groene kroontje van de aardbeien (hou 6 aardbeien met kroontje apart voor de afwerking) en snij ze in stukjes.

  4. Halveer de watermeloen en haal het vruchtvlees uit 1 helft (wanneer u de meloenhelft mooi uitholt, kan u er achteraf de soep in serveren). Voor de soep hebt u 500 g watermeloen nodig, in stukjes gesneden.

  5. Hou 6 frambozen apart voor de afwerking en prak de rest fijn. Meng de geprakte frambozen met 150 g zure room, de geraspte citroenschil en 2 eetl. poedersuiker.

  6. Bereiding:
  7. Meng op een zacht vuurtje het sap van 2 limoenen, het citroensap, 2 dl water, 1 vanillestokje in de lengte middendoor gesneden en 6 eetl. rietsuiker. Roer goed om tot de suiker volledig is opgelost. Laat afkoelen.

  8. Haal het vanillestokje uit de kookpot, schraap er de zwarte pitjes uit en doe ze bij het mengsel. Voeg 1/3 van de aardbeienstukjes toe en alle stukjes meloen. Mix tot een homogene soep. Voeg de resterende aardbeien toe.

  9. Snij 4 verse muntblaadjes in fijne reepjes en meng ze door de soep. Giet de soep eventueel in de uitgeholde watermeloen en zet koel weg.

  10. Schep een toefje frambozenroom in het midden van elk soepbord, werk elk torentje af met 1 aardbei en/of framboos en een vers muntblaadje. Schep de soep rechtstreeks van de watermeloen in de borden.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de schil van 1/2 citroen en pers het sap van de volledige citroen.

  3. Verwijder het groene kroontje van de aardbeien (hou 6 aardbeien met kroontje apart voor de afwerking) en snij ze in stukjes.

  4. Halveer de watermeloen en haal het vruchtvlees uit 1 helft (wanneer u de meloenhelft mooi uitholt, kan u er achteraf de soep in serveren). Voor de soep hebt u 500 g watermeloen nodig, in stukjes gesneden.

  5. Hou 6 frambozen apart voor de afwerking en prak de rest fijn. Meng de geprakte frambozen met 150 g zure room, de geraspte citroenschil en 2 eetl. poedersuiker.

  6. Bereiding:
  7. Meng op een zacht vuurtje het sap van 2 limoenen, het citroensap, 2 dl water, 1 vanillestokje in de lengte middendoor gesneden en 6 eetl. rietsuiker. Roer goed om tot de suiker volledig is opgelost. Laat afkoelen.

  8. Haal het vanillestokje uit de kookpot, schraap er de zwarte pitjes uit en doe ze bij het mengsel. Voeg 1/3 van de aardbeienstukjes toe en alle stukjes meloen. Mix tot een homogene soep. Voeg de resterende aardbeien toe.

  9. Snij 4 verse muntblaadjes in fijne reepjes en meng ze door de soep. Giet de soep eventueel in de uitgeholde watermeloen en zet koel weg.

  10. Schep een toefje frambozenroom in het midden van elk soepbord, werk elk torentje af met 1 aardbei en/of framboos en een vers muntblaadje. Schep de soep rechtstreeks van de watermeloen in de borden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 209 kcal
Vet 7.5 g
Koolhydraat 31.4 g
Eiwit 3.6 g

Bekijk het recept digitaal