- Bewaar

- Bewaar
Soep van rode vruchten met zure room
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil van 1/2 citroen en pers het sap van de volledige citroen.
-
Verwijder het groene kroontje van de aardbeien (hou 6 aardbeien met kroontje apart voor de afwerking) en snij ze in stukjes.
-
Halveer de watermeloen en haal het vruchtvlees uit 1 helft (wanneer u de meloenhelft mooi uitholt, kan u er achteraf de soep in serveren). Voor de soep hebt u 500 g watermeloen nodig, in stukjes gesneden.
-
Hou 6 frambozen apart voor de afwerking en prak de rest fijn. Meng de geprakte frambozen met 150 g zure room, de geraspte citroenschil en 2 eetl. poedersuiker.
-
Bereiding:
-
Meng op een zacht vuurtje het sap van 2 limoenen, het citroensap, 2 dl water, 1 vanillestokje in de lengte middendoor gesneden en 6 eetl. rietsuiker. Roer goed om tot de suiker volledig is opgelost. Laat afkoelen.
-
Haal het vanillestokje uit de kookpot, schraap er de zwarte pitjes uit en doe ze bij het mengsel. Voeg 1/3 van de aardbeienstukjes toe en alle stukjes meloen. Mix tot een homogene soep. Voeg de resterende aardbeien toe.
-
Snij 4 verse muntblaadjes in fijne reepjes en meng ze door de soep. Giet de soep eventueel in de uitgeholde watermeloen en zet koel weg.
-
Schep een toefje frambozenroom in het midden van elk soepbord, werk elk torentje af met 1 aardbei en/of framboos en een vers muntblaadje. Schep de soep rechtstreeks van de watermeloen in de borden.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil van 1/2 citroen en pers het sap van de volledige citroen.
-
Verwijder het groene kroontje van de aardbeien (hou 6 aardbeien met kroontje apart voor de afwerking) en snij ze in stukjes.
-
Halveer de watermeloen en haal het vruchtvlees uit 1 helft (wanneer u de meloenhelft mooi uitholt, kan u er achteraf de soep in serveren). Voor de soep hebt u 500 g watermeloen nodig, in stukjes gesneden.
-
Hou 6 frambozen apart voor de afwerking en prak de rest fijn. Meng de geprakte frambozen met 150 g zure room, de geraspte citroenschil en 2 eetl. poedersuiker.
-
Bereiding:
-
Meng op een zacht vuurtje het sap van 2 limoenen, het citroensap, 2 dl water, 1 vanillestokje in de lengte middendoor gesneden en 6 eetl. rietsuiker. Roer goed om tot de suiker volledig is opgelost. Laat afkoelen.
-
Haal het vanillestokje uit de kookpot, schraap er de zwarte pitjes uit en doe ze bij het mengsel. Voeg 1/3 van de aardbeienstukjes toe en alle stukjes meloen. Mix tot een homogene soep. Voeg de resterende aardbeien toe.
-
Snij 4 verse muntblaadjes in fijne reepjes en meng ze door de soep. Giet de soep eventueel in de uitgeholde watermeloen en zet koel weg.
-
Schep een toefje frambozenroom in het midden van elk soepbord, werk elk torentje af met 1 aardbei en/of framboos en een vers muntblaadje. Schep de soep rechtstreeks van de watermeloen in de borden.