Soesjes met aardbeiencrème
Soesjes met aardbeiencrème

Soesjes met aardbeiencrème

35 min.
Dessert
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 190 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 17.3 g
Eiwit 4.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Los voor de vanillecrème de inhoud van het zakje vanillepudding en de zakjes vanillesuiker op in 1 dl melk. Roer goed, zodat er geen klonters meer zijn.

  3. Doe 4 dl melk in een kookpan. Snij het vanillestokje open en schraap de pitten eruit met een scherp mesje. Doe de pitjes en het opengesneden stokje bij de melk en breng aan de kook.

  4. Haal het vanillestokje uit de melk. Roer er de opgeloste vanillepudding onder en blijf roeren totdat de pudding stolt. Zet opzij en laat afkoelen.

  5. Snij 1/2 van de schoongemaakte aardbeien in stukjes en 1/2 in schijfjes.

  6. Klop de room stijf, samen met de bloemsuiker.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een kookpot en breng aan de kook, samen met 2,5 dl water. Roer er de bloem onder en roer stevig door tot u een vast geheel krijgt. Laat al roerend nog even drogen op het vuur.

  9. Neem van het vuur en roer er een voor een de eieren onder tot u een glad deeg krijgt. Zorg ervoor dat elk ei volledig opgenomen is vooraleer u het volgende erbij doet.

  10. Doe het deeg in een spuitzak en spuit rondjes van ± 4 cm doorsnede op een beboterde ovenplaat of op bakpapier. Schuif gedurende 15 à 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Hou de oven tijdens het bakken gesloten, zodat de soesjes niet inzakken. Ze zijn klaar als ze goudbruin zien. Laat afkoelen en snij de hoedjes er voorzichtig af.

  11. Meng de stukjes aardbei onder de afgekoelde pudding en vul er de opengesneden soezen mee. Bedek volledig met schijfjes aardbei en verdeel hierover 1 à 2 koffiel. room. Sluit de soezen opnieuw met de hoedjes af. Zet in de koelkast tot gebruik.

Tip

U kan het deeg van de soezen ook in papieren cakevormpjes lepelen. Vul de vormpjes maar voor 2/3, niet volledig.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Los voor de vanillecrème de inhoud van het zakje vanillepudding en de zakjes vanillesuiker op in 1 dl melk. Roer goed, zodat er geen klonters meer zijn.

  3. Doe 4 dl melk in een kookpan. Snij het vanillestokje open en schraap de pitten eruit met een scherp mesje. Doe de pitjes en het opengesneden stokje bij de melk en breng aan de kook.

  4. Haal het vanillestokje uit de melk. Roer er de opgeloste vanillepudding onder en blijf roeren totdat de pudding stolt. Zet opzij en laat afkoelen.

  5. Snij 1/2 van de schoongemaakte aardbeien in stukjes en 1/2 in schijfjes.

  6. Klop de room stijf, samen met de bloemsuiker.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een kookpot en breng aan de kook, samen met 2,5 dl water. Roer er de bloem onder en roer stevig door tot u een vast geheel krijgt. Laat al roerend nog even drogen op het vuur.

  9. Neem van het vuur en roer er een voor een de eieren onder tot u een glad deeg krijgt. Zorg ervoor dat elk ei volledig opgenomen is vooraleer u het volgende erbij doet.

  10. Doe het deeg in een spuitzak en spuit rondjes van ± 4 cm doorsnede op een beboterde ovenplaat of op bakpapier. Schuif gedurende 15 à 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Hou de oven tijdens het bakken gesloten, zodat de soesjes niet inzakken. Ze zijn klaar als ze goudbruin zien. Laat afkoelen en snij de hoedjes er voorzichtig af.

  11. Meng de stukjes aardbei onder de afgekoelde pudding en vul er de opengesneden soezen mee. Bedek volledig met schijfjes aardbei en verdeel hierover 1 à 2 koffiel. room. Sluit de soezen opnieuw met de hoedjes af. Zet in de koelkast tot gebruik.

Tip

U kan het deeg van de soezen ook in papieren cakevormpjes lepelen. Vul de vormpjes maar voor 2/3, niet volledig.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 190 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 17.3 g
Eiwit 4.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Liefmans Goudenband (Vlaams oudbruin bier) Wijn Château de Valmer - demi-sec A.O.P. Vouvray (Witte wijn)

Bekijk het recept digitaal