Spaghetti Bolognese met pancetta
Spaghetti Bolognese met pancetta

Spaghetti Bolognese met pancetta

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 986 kcal
Vet 45.3 g
Koolhydraat 83.9 g
Eiwit 53.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de sneetjes pancetta fijn.

  2. Snij de geschilde wortel en de selder in kleine blokjes van 1/2 cm.

  3. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  4. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig. Voeg de blokjes wortel en selder toe en roerbak een paar min.

  5. Voeg de pancetta toe en bak 3 à 4 min. Doe er het gehakt bij en maak los met een vork. Bak 10 min. gaar.

  6. Voeg de gepelde tomaten, de wijn, de rozemarijntakjes en het laurierblaadje toe. Dek af en laat minstens 1 u. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper.

  7. Rasp ondertussen de parmezaan fijn en hak de blaadjes van de platte peterselie fijn.

  8. Kook op het einde van de gaartijd van de saus de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Meng de pasta onder de saus, verdeel over de borden en werk af met wat fijngehakte peterselie en geraspte parmezaan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de sneetjes pancetta fijn.

  2. Snij de geschilde wortel en de selder in kleine blokjes van 1/2 cm.

  3. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  4. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig. Voeg de blokjes wortel en selder toe en roerbak een paar min.

  5. Voeg de pancetta toe en bak 3 à 4 min. Doe er het gehakt bij en maak los met een vork. Bak 10 min. gaar.

  6. Voeg de gepelde tomaten, de wijn, de rozemarijntakjes en het laurierblaadje toe. Dek af en laat minstens 1 u. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper.

  7. Rasp ondertussen de parmezaan fijn en hak de blaadjes van de platte peterselie fijn.

  8. Kook op het einde van de gaartijd van de saus de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Meng de pasta onder de saus, verdeel over de borden en werk af met wat fijngehakte peterselie en geraspte parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 986 kcal
Vet 45.3 g
Koolhydraat 83.9 g
Eiwit 53.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Carignano del Sulcis D.O.C. - Meno Buio - Mesa Sardegna - Italië Wijn Salento I.G.T. Primitivo - Piana del Sole - Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal