Spaghetti Margherita
Spaghetti Margherita

Spaghetti Margherita

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 747 kcal
Vet 33.6 g
Koolhydraat 79.6 g
Eiwit 30.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de tomaten in de lengte in 4, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Rasp de grana padano en snij de mozzarella in blokjes.

  7. Pluk de blaadjes van het plantje basilicum.

  8. Bereiding:
  9. Kook de volkorenspaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou 2 dl kookvocht opzij.

  10. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de helft van de tomaten toe. Laat 5 min. stoven. Voeg het knoflook toe en laat 30 sec. meestoven.

  11. Bestrooi met de bloem en laat nog 2 min. stoven. Roer goed om.

  12. Giet er de kippenbouillon en de room bij en laat op een zacht vuur indikken. Kruid met de peterselie en de oregano. Roer af en toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Meng er 50 g grana padano en de mozzarella onder en laat smelten.

  14. Voeg de spaghetti en de rest van de tomaten toe aan de saus. Bestrooi met 3/4 van het basilicum. Kruid met een beetje zwarte peper. Meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat kookvocht van de spaghetti toe als de saus te dik is.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van het basilicum en de grana padano.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de tomaten in de lengte in 4, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Rasp de grana padano en snij de mozzarella in blokjes.

  7. Pluk de blaadjes van het plantje basilicum.

  8. Bereiding:
  9. Kook de volkorenspaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou 2 dl kookvocht opzij.

  10. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de helft van de tomaten toe. Laat 5 min. stoven. Voeg het knoflook toe en laat 30 sec. meestoven.

  11. Bestrooi met de bloem en laat nog 2 min. stoven. Roer goed om.

  12. Giet er de kippenbouillon en de room bij en laat op een zacht vuur indikken. Kruid met de peterselie en de oregano. Roer af en toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Meng er 50 g grana padano en de mozzarella onder en laat smelten.

  14. Voeg de spaghetti en de rest van de tomaten toe aan de saus. Bestrooi met 3/4 van het basilicum. Kruid met een beetje zwarte peper. Meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat kookvocht van de spaghetti toe als de saus te dik is.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van het basilicum en de grana padano.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 747 kcal
Vet 33.6 g
Koolhydraat 79.6 g
Eiwit 30.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Dubbel Donker abdijbier Wijn Salento I.G.T. Negroamaro Rosato Piana del Sole Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal