Spekballetjes
Spekballetjes

Spekballetjes

25 min.
Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 142 kcal
Vet 10.6 g
Koolhydraat 1.6 g
Eiwit 10 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Meng het paneermeel en de eidooier onder het gehakt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  3. Voeg er de helft van de geraspte gruyère aan toe.

  4. Neem telkens een kleine eetl. gehaktmengeling om de balletjes te maken.

  5. Rol de gehaktballetjes door de rest van de geraspte gruyère.

  6. Omwikkel elk balletje met een sneetje spek en schuif het op een cocktailprikker.

  7. Bak de balletjes op een zacht vuur en draai ze regelmatig om. De spekballetjes moeten goed uitgebakken zijn.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Meng het paneermeel en de eidooier onder het gehakt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  3. Voeg er de helft van de geraspte gruyère aan toe.

  4. Neem telkens een kleine eetl. gehaktmengeling om de balletjes te maken.

  5. Rol de gehaktballetjes door de rest van de geraspte gruyère.

  6. Omwikkel elk balletje met een sneetje spek en schuif het op een cocktailprikker.

  7. Bak de balletjes op een zacht vuur en draai ze regelmatig om. De spekballetjes moeten goed uitgebakken zijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 142 kcal
Vet 10.6 g
Koolhydraat 1.6 g
Eiwit 10 g

Bekijk het recept digitaal