- Bewaar

- Bewaar
Staartvis met sausje van courgette en appel
Onze drankensuggesties
Wijn Les Lauriers A.C. Muscadet de Sèvre et Maine, sur lie Droge witte loirewijn met geparfumeerd boeket en lichte, tintelfrisse smaak waarin u zelfs een zilte toets ontdekt (de zee is vlakbij). Jong en koel schenken. Wijn Tarapaca Sauvignon Blanc Chili Geurige en fruitige Chileense witte wijn, met een opwekkende frisheid.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de courgette in kleine blokjes.
-
Schil de appelen heel dik (± 1 cm), u hebt enkel de dikke schil nodig voor de saus.
-
Bereiding:
-
Maak de saus: laat de boter smelten in een kookpan en voeg de courgetteblokjes toe. Laat een minuutje stoven, haal uit de pan en hou opzij. Giet de visfond in de pan en voeg de appelschillen toe. Breng aan de kook en dek af. Laat verder koken op een matig vuur gedurende 30 min.
-
Mix de gekookte appelschillen en de visfond fijn. Giet door een zeef in een andere pan en zet opzij tot de volgende dag.
-
Op het moment zelf (5 min. + 40 min. in de oven)
-
Leg de scampi's 2 min. in heet water en pel ze. Dep goed droog en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt). Kruid met kerriepoeder, peper en zout.
-
Schik de diepgevroren staartvis in een ovenschotel. Kruid met peper en zout en sprenkel er de olijfolie over. Schuif de vis gedurende 35 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Zet er de laatste 10 min. ook de gepelde scampi's bij .
-
Meng de room onder de saus en breng aan de kook. Laat even inkoken en bind lichtjes met instantsausbinder. Voeg de gestoofde courgetteblokjes toe als afwerking.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een stuk staartvis en verdeel de saus rond de vis. Versier elk bord met 3 scampi's. Dien op met groenterijst (gekookte basmatirijst met stukjes tomaat, ui en geraspte wortel) of aardappelpuree.
Onze drankensuggesties
Wijn Les Lauriers A.C. Muscadet de Sèvre et Maine, sur lie Droge witte loirewijn met geparfumeerd boeket en lichte, tintelfrisse smaak waarin u zelfs een zilte toets ontdekt (de zee is vlakbij). Jong en koel schenken. Wijn Tarapaca Sauvignon Blanc Chili Geurige en fruitige Chileense witte wijn, met een opwekkende frisheid.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de courgette in kleine blokjes.
-
Schil de appelen heel dik (± 1 cm), u hebt enkel de dikke schil nodig voor de saus.
-
Bereiding:
-
Maak de saus: laat de boter smelten in een kookpan en voeg de courgetteblokjes toe. Laat een minuutje stoven, haal uit de pan en hou opzij. Giet de visfond in de pan en voeg de appelschillen toe. Breng aan de kook en dek af. Laat verder koken op een matig vuur gedurende 30 min.
-
Mix de gekookte appelschillen en de visfond fijn. Giet door een zeef in een andere pan en zet opzij tot de volgende dag.
-
Op het moment zelf (5 min. + 40 min. in de oven)
-
Leg de scampi's 2 min. in heet water en pel ze. Dep goed droog en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt). Kruid met kerriepoeder, peper en zout.
-
Schik de diepgevroren staartvis in een ovenschotel. Kruid met peper en zout en sprenkel er de olijfolie over. Schuif de vis gedurende 35 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Zet er de laatste 10 min. ook de gepelde scampi's bij .
-
Meng de room onder de saus en breng aan de kook. Laat even inkoken en bind lichtjes met instantsausbinder. Voeg de gestoofde courgetteblokjes toe als afwerking.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een stuk staartvis en verdeel de saus rond de vis. Versier elk bord met 3 scampi's. Dien op met groenterijst (gekookte basmatirijst met stukjes tomaat, ui en geraspte wortel) of aardappelpuree.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Les Lauriers A.C. Muscadet de Sèvre et Maine, sur lie Droge witte loirewijn met geparfumeerd boeket en lichte, tintelfrisse smaak waarin u zelfs een zilte toets ontdekt (de zee is vlakbij). Jong en koel schenken. Wijn Tarapaca Sauvignon Blanc Chili Geurige en fruitige Chileense witte wijn, met een opwekkende frisheid.