- Bewaar
- Bewaar
Steak tartaar met frietjes en frisse tomatensalade
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn Pétalos de Aresan Tempranillo Rosé Vino de la Tierra de Castilla - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Laat de kappertjes en augurken uitlekken en hak samen met de sjalotten fijn.
-
Snij de kerstomaten in 4 en meng met de slamix.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Snij het vlees met een scherp mes in heel dunne reepjes en daarna in kleine blokjes. Hak het vlees zo fijn mogelijk tot een soort gehakt. Meng er de eidooiers, de tabasco, de worcestersaus en de mayonaise onder. Zet in de koelkast tot net voor het serveren.
-
Maak intussen een dressing met de honing, de mosterd, de olijfolie, de azijn, peper en zout.
-
Bak de frietjes (instructies: zie verpakking). Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Meng het gehakt met de kappertjes, de augurken, de sjalotten, de ketchup en de platte peterselie. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de steak tartaar over de borden. Serveer met de salade en de frietjes. Geef er de vinaigrette bij.
- Geen tijd of zin om zelf het vlees te versnijden? Vervang het dan door gewone filet americain natuur of kies voor een kanten-klaar alternatief uit de beenhouwerij. - Gebruik een scherp mes om het vlees te snijden. Snij het vlees goed door. - Nog wat vlees over? Snij het dan in biefstukjes of in blokjes om spiesjes van te maken.
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn Pétalos de Aresan Tempranillo Rosé Vino de la Tierra de Castilla - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Laat de kappertjes en augurken uitlekken en hak samen met de sjalotten fijn.
-
Snij de kerstomaten in 4 en meng met de slamix.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Snij het vlees met een scherp mes in heel dunne reepjes en daarna in kleine blokjes. Hak het vlees zo fijn mogelijk tot een soort gehakt. Meng er de eidooiers, de tabasco, de worcestersaus en de mayonaise onder. Zet in de koelkast tot net voor het serveren.
-
Maak intussen een dressing met de honing, de mosterd, de olijfolie, de azijn, peper en zout.
-
Bak de frietjes (instructies: zie verpakking). Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Meng het gehakt met de kappertjes, de augurken, de sjalotten, de ketchup en de platte peterselie. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de steak tartaar over de borden. Serveer met de salade en de frietjes. Geef er de vinaigrette bij.
- Geen tijd of zin om zelf het vlees te versnijden? Vervang het dan door gewone filet americain natuur of kies voor een kanten-klaar alternatief uit de beenhouwerij. - Gebruik een scherp mes om het vlees te snijden. Snij het vlees goed door. - Nog wat vlees over? Snij het dan in biefstukjes of in blokjes om spiesjes van te maken.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn Pétalos de Aresan Tempranillo Rosé Vino de la Tierra de Castilla - Spanje