- Bewaar

- Bewaar
Stevige kippensoep met noedels en maïs
Onze drankensuggesties
Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Vieilles Vignes - Caves Saint-Pierre Domaine Boyar Chardonnay - Bulgarije
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij voor de bouillon 1 preiwit in ringen, 2 wortelen en de selder in grove stukken en de uien in 4.
-
Bereiding:
-
Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een grote kookpot en overgiet met 3 L water. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat ongeveer 1,5 u. zachtjes koken.
-
Snij intussen 2 preistengels in fijne ringetjes en 2 wortelen in fijne schijfjes. Haal de maïs van de maïskolven.
-
Haal de kip uit de bouillon en laat afkoelen. Giet de bouillon door een zeef en vang op in een andere kom. Schep er het vet af met een schuimspaan.
-
Breng de bouillon opnieuw aan de kook en laat ± 10 min. onafgedekt koken.
-
Verwijder intussen het vel en de beenderen van de kip en haal het vlees eraf.
-
Voeg de preiringetjes, de wortelschijfjes en de maïs toe aan de bouillon en laat ± 10 min. zachtjes garen.
-
Voeg ten slotte de woknoedels en de stukjes kip toe en laat nog even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Werk af met enkele takjes platte peterselie.
Onze drankensuggesties
Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Vieilles Vignes - Caves Saint-Pierre Domaine Boyar Chardonnay - Bulgarije
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij voor de bouillon 1 preiwit in ringen, 2 wortelen en de selder in grove stukken en de uien in 4.
-
Bereiding:
-
Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een grote kookpot en overgiet met 3 L water. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat ongeveer 1,5 u. zachtjes koken.
-
Snij intussen 2 preistengels in fijne ringetjes en 2 wortelen in fijne schijfjes. Haal de maïs van de maïskolven.
-
Haal de kip uit de bouillon en laat afkoelen. Giet de bouillon door een zeef en vang op in een andere kom. Schep er het vet af met een schuimspaan.
-
Breng de bouillon opnieuw aan de kook en laat ± 10 min. onafgedekt koken.
-
Verwijder intussen het vel en de beenderen van de kip en haal het vlees eraf.
-
Voeg de preiringetjes, de wortelschijfjes en de maïs toe aan de bouillon en laat ± 10 min. zachtjes garen.
-
Voeg ten slotte de woknoedels en de stukjes kip toe en laat nog even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Werk af met enkele takjes platte peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Vieilles Vignes - Caves Saint-Pierre Domaine Boyar Chardonnay - Bulgarije