Stevige kippensoep met noedels en maïs
Stevige kippensoep met noedels en maïs

Stevige kippensoep met noedels en maïs

2 u. 10 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 641 kcal
Vet 24.7 g
Koolhydraat 51.8 g
Eiwit 50.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij voor de bouillon 1 preiwit in ringen, 2 wortelen en de selder in grove stukken en de uien in 4.

  4. Bereiding:
  5. Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een grote kookpot en overgiet met 3 L water. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat ongeveer 1,5 u. zachtjes koken.

  6. Snij intussen 2 preistengels in fijne ringetjes en 2 wortelen in fijne schijfjes. Haal de maïs van de maïskolven.

  7. Haal de kip uit de bouillon en laat afkoelen. Giet de bouillon door een zeef en vang op in een andere kom. Schep er het vet af met een schuimspaan.

  8. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en laat ± 10 min. onafgedekt koken.

  9. Verwijder intussen het vel en de beenderen van de kip en haal het vlees eraf.

  10. Voeg de preiringetjes, de wortelschijfjes en de maïs toe aan de bouillon en laat ± 10 min. zachtjes garen.

  11. Voeg ten slotte de woknoedels en de stukjes kip toe en laat nog even opwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met enkele takjes platte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij voor de bouillon 1 preiwit in ringen, 2 wortelen en de selder in grove stukken en de uien in 4.

  4. Bereiding:
  5. Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een grote kookpot en overgiet met 3 L water. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat ongeveer 1,5 u. zachtjes koken.

  6. Snij intussen 2 preistengels in fijne ringetjes en 2 wortelen in fijne schijfjes. Haal de maïs van de maïskolven.

  7. Haal de kip uit de bouillon en laat afkoelen. Giet de bouillon door een zeef en vang op in een andere kom. Schep er het vet af met een schuimspaan.

  8. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en laat ± 10 min. onafgedekt koken.

  9. Verwijder intussen het vel en de beenderen van de kip en haal het vlees eraf.

  10. Voeg de preiringetjes, de wortelschijfjes en de maïs toe aan de bouillon en laat ± 10 min. zachtjes garen.

  11. Voeg ten slotte de woknoedels en de stukjes kip toe en laat nog even opwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met enkele takjes platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 641 kcal
Vet 24.7 g
Koolhydraat 51.8 g
Eiwit 50.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Vieilles Vignes - Caves Saint-Pierre Domaine Boyar Chardonnay - Bulgarije

Bekijk het recept digitaal