- Bewaar

- Bewaar
Stoofpotje met kip en chorizo
Onze drankensuggesties
Wijn Château Cascastel A.O.P. Fitou Wijn Michel Torino `Cuma' Cabernet Sauvignon Cafayate Valley - Argentinië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Verdeel de kip in stukken en kruid aan alle kanten met peper en zout.
-
Snij de chorizo in blokjes van 1 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken van 2 cm.
-
Snij de wortelen in blokjes van 1 cm en snij de selder in reepjes van 1/2 cm dik.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een stoofpot en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Haal uit de stoofpot.
-
Doe de fijngesnipperde ui en het knoflook in de stoofpot en bak glazig. Voeg de chorizoblokjes toe en bak nog 3 min.
-
Doe er de stukjes wortel, selder en paprika bij en stoof 10 min. op een middelhoog vuur. Roer regelmatig en kruid met het paprikapoeder en de cayennepeper. Voeg de tomatenstukjes en de kappertjes toe en meng goed.
-
Leg de stukken kip terug in de stoofpot en giet er de witte wijn en de kippenbouillon over. Breng aan de kook en laat 30 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.
-
Voeg de groene linzen toe en laat nog 25 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.
-
Hak intussen de peterselie en de munt fijn.
-
Kruid op het einde van de gaartijd naar smaak met peper en zout en werk af met de gehakte verse kruiden.
Geef er brood of stokbrood bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Cascastel A.O.P. Fitou Wijn Michel Torino `Cuma' Cabernet Sauvignon Cafayate Valley - Argentinië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Verdeel de kip in stukken en kruid aan alle kanten met peper en zout.
-
Snij de chorizo in blokjes van 1 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken van 2 cm.
-
Snij de wortelen in blokjes van 1 cm en snij de selder in reepjes van 1/2 cm dik.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een stoofpot en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Haal uit de stoofpot.
-
Doe de fijngesnipperde ui en het knoflook in de stoofpot en bak glazig. Voeg de chorizoblokjes toe en bak nog 3 min.
-
Doe er de stukjes wortel, selder en paprika bij en stoof 10 min. op een middelhoog vuur. Roer regelmatig en kruid met het paprikapoeder en de cayennepeper. Voeg de tomatenstukjes en de kappertjes toe en meng goed.
-
Leg de stukken kip terug in de stoofpot en giet er de witte wijn en de kippenbouillon over. Breng aan de kook en laat 30 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.
-
Voeg de groene linzen toe en laat nog 25 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.
-
Hak intussen de peterselie en de munt fijn.
-
Kruid op het einde van de gaartijd naar smaak met peper en zout en werk af met de gehakte verse kruiden.
Geef er brood of stokbrood bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Cascastel A.O.P. Fitou Wijn Michel Torino `Cuma' Cabernet Sauvignon Cafayate Valley - Argentinië