Stoofpotje van konijn met abrikozen en vijgen
Stoofpotje van konijn met abrikozen en vijgen

Stoofpotje van konijn met abrikozen en vijgen

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 728 kcal
Vet 34.3 g
Koolhydraat 47.7 g
Eiwit 57.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Snij de uien in halvemaantjes.

  4. Verhit de olijfolie in een stoofpot. Bak het konijn met de uien aan alle kanten goudbruin.

  5. Bestrooi met de bloem en laat nog even bakken. Giet er de bouillon bij en voeg de kruiden toe. Dek af en laat 1 u. sudderen op een laag vuur.

  6. Snij ondertussen de rapen in stukken.

  7. Voeg de abrikozen, de vijgen en de stukken raap toe. Laat nog 15 min. sudderen. Serveer met couscous of gekookte aardappelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Snij de uien in halvemaantjes.

  4. Verhit de olijfolie in een stoofpot. Bak het konijn met de uien aan alle kanten goudbruin.

  5. Bestrooi met de bloem en laat nog even bakken. Giet er de bouillon bij en voeg de kruiden toe. Dek af en laat 1 u. sudderen op een laag vuur.

  6. Snij ondertussen de rapen in stukken.

  7. Voeg de abrikozen, de vijgen en de stukken raap toe. Laat nog 15 min. sudderen. Serveer met couscous of gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 728 kcal
Vet 34.3 g
Koolhydraat 47.7 g
Eiwit 57.5 g

Bekijk het recept digitaal