Stoofvlees met spek, veenbessen en rode wijn
Stoofvlees met spek, veenbessen en rode wijn

Stoofvlees met spek, veenbessen en rode wijn

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 758 kcal
Vet 18.3 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 76.3 g
Suiker 61.3 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 57.8 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Bind de laurierblaadjes en de takjes tijm samen met keukentouw tot een kruidentuiltje. Hou enkele takjes tijm apart voor de afwerking.

  4. Snij de uien in grove stukken.

  5. Laat het bouillonblokje oplossen in 5 dl heet water.

  6. Bereiding:
  7. Verhit een braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de spekreepjes goudbruin. Haal uit de pan en doe in een kookpot met dikke bodem.

  8. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde braadpan en bak het stoofvlees goudbruin aan alle kanten. Kruid met de stoofvleeskruiden, peper en zout. Voeg toe aan de spekreepjes.

  9. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de braadpan en bak de uien 5 min. Roer regelmatig om. Bestrooi met de bloem en laat nog 2 min. stoven. Voeg toe aan het stoofvlees.

  10. Voeg de tomatenpuree, de kruidnagels en de Luikse siroop toe. Overgiet met de wijn en de bouillon en voeg het kruidentuiltje toe. Dek af en laat 1 u. stoven.

  11. Voeg de diepgevroren veenbessen toe en laat nog 1 u. stoven.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de takjes tijm. Lekker met kroketten en een groen slaatje.

Tip

Nog spekreepjes over? Bak ze krokant en werk er een soep mee af. Of verwerk ze in een pasta met kip of in een omelet.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Bind de laurierblaadjes en de takjes tijm samen met keukentouw tot een kruidentuiltje. Hou enkele takjes tijm apart voor de afwerking.

  4. Snij de uien in grove stukken.

  5. Laat het bouillonblokje oplossen in 5 dl heet water.

  6. Bereiding:
  7. Verhit een braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de spekreepjes goudbruin. Haal uit de pan en doe in een kookpot met dikke bodem.

  8. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde braadpan en bak het stoofvlees goudbruin aan alle kanten. Kruid met de stoofvleeskruiden, peper en zout. Voeg toe aan de spekreepjes.

  9. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de braadpan en bak de uien 5 min. Roer regelmatig om. Bestrooi met de bloem en laat nog 2 min. stoven. Voeg toe aan het stoofvlees.

  10. Voeg de tomatenpuree, de kruidnagels en de Luikse siroop toe. Overgiet met de wijn en de bouillon en voeg het kruidentuiltje toe. Dek af en laat 1 u. stoven.

  11. Voeg de diepgevroren veenbessen toe en laat nog 1 u. stoven.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de takjes tijm. Lekker met kroketten en een groen slaatje.

Tip

Nog spekreepjes over? Bak ze krokant en werk er een soep mee af. Of verwerk ze in een pasta met kip of in een omelet.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 758 kcal
Vet 18.3 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 76.3 g
Suiker 61.3 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 57.8 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier Wijn Salento I.G.T. Verso Rosso Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal