- Bewaar

- Bewaar
Suikerwafels
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(6 u. op voorhand)
-
Haal alle ingrediënten 6 u. op voorhand uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
-
Bereiding:
-
Meng 400 g bloem met 1 eetl. suiker.
-
Maak een kuiltje in het midden en breek er het ei in.
-
Verwarm de melk op een zacht vuur tot ze lauw is. Haal van het vuur en los er de gist in op.
-
Giet het gistmengsel bij het ei in het kuiltje. Roer er beetje bij beetje de gesuikerde bloem onder tot u een egaal beslag krijgt.
-
Dek het beslag af met een keukenhanddoek en laat 20 min. rijzen.
-
Voeg de zachte boter, de honing, het vanillearoma en de rest van de bloem toe. Meng goed.
-
Schep er tot slot de parelsuiker goed onder.
-
Dek opnieuw af en laat 30 min. rijzen.
-
Vet een wafelijzer lichtjes in met plantaardige olie en bak de wafels mooi bruin. Bestrijk het wafelijzer tussendoor Voor 20 wafels met wat olie.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(6 u. op voorhand)
-
Haal alle ingrediënten 6 u. op voorhand uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
-
Bereiding:
-
Meng 400 g bloem met 1 eetl. suiker.
-
Maak een kuiltje in het midden en breek er het ei in.
-
Verwarm de melk op een zacht vuur tot ze lauw is. Haal van het vuur en los er de gist in op.
-
Giet het gistmengsel bij het ei in het kuiltje. Roer er beetje bij beetje de gesuikerde bloem onder tot u een egaal beslag krijgt.
-
Dek het beslag af met een keukenhanddoek en laat 20 min. rijzen.
-
Voeg de zachte boter, de honing, het vanillearoma en de rest van de bloem toe. Meng goed.
-
Schep er tot slot de parelsuiker goed onder.
-
Dek opnieuw af en laat 30 min. rijzen.
-
Vet een wafelijzer lichtjes in met plantaardige olie en bak de wafels mooi bruin. Bestrijk het wafelijzer tussendoor Voor 20 wafels met wat olie.