Suikerwafels
Suikerwafels

Suikerwafels

1 u. 20 min.
Tussendoortje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 267 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 36.1 g
Eiwit 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (6 u. op voorhand)

  3. Haal alle ingrediënten 6 u. op voorhand uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

  4. Bereiding:
  5. Meng 400 g bloem met 1 eetl. suiker.

  6. Maak een kuiltje in het midden en breek er het ei in.

  7. Verwarm de melk op een zacht vuur tot ze lauw is. Haal van het vuur en los er de gist in op.

  8. Giet het gistmengsel bij het ei in het kuiltje. Roer er beetje bij beetje de gesuikerde bloem onder tot u een egaal beslag krijgt.

  9. Dek het beslag af met een keukenhanddoek en laat 20 min. rijzen.

  10. Voeg de zachte boter, de honing, het vanillearoma en de rest van de bloem toe. Meng goed.

  11. Schep er tot slot de parelsuiker goed onder.

  12. Dek opnieuw af en laat 30 min. rijzen.

  13. Vet een wafelijzer lichtjes in met plantaardige olie en bak de wafels mooi bruin. Bestrijk het wafelijzer tussendoor Voor 20 wafels met wat olie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (6 u. op voorhand)

  3. Haal alle ingrediënten 6 u. op voorhand uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

  4. Bereiding:
  5. Meng 400 g bloem met 1 eetl. suiker.

  6. Maak een kuiltje in het midden en breek er het ei in.

  7. Verwarm de melk op een zacht vuur tot ze lauw is. Haal van het vuur en los er de gist in op.

  8. Giet het gistmengsel bij het ei in het kuiltje. Roer er beetje bij beetje de gesuikerde bloem onder tot u een egaal beslag krijgt.

  9. Dek het beslag af met een keukenhanddoek en laat 20 min. rijzen.

  10. Voeg de zachte boter, de honing, het vanillearoma en de rest van de bloem toe. Meng goed.

  11. Schep er tot slot de parelsuiker goed onder.

  12. Dek opnieuw af en laat 30 min. rijzen.

  13. Vet een wafelijzer lichtjes in met plantaardige olie en bak de wafels mooi bruin. Bestrijk het wafelijzer tussendoor Voor 20 wafels met wat olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 267 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 36.1 g
Eiwit 3.4 g

Bekijk het recept digitaal