Taboulé met paprika
Taboulé met paprika

Taboulé met paprika

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 340 kcal
Vet 7.9 g
Koolhydraat 54.1 g
Eiwit 11 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij ze in 4.

  3. Verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  5. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper fijn.

  6. Snipper de lente-uitjes, het knoflook en het bieslook fijn.

  7. Wrijf de limoen goed schoon en rasp de schil.

  8. Bereiding:
  9. Overgiet de couscous met heet water en laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork.

  10. Doe de couscous in een grote kom en meng met de tomaten- en paprikablokjes, de lente-uitjes, het rode pepertje, het knoflook, het bieslook, de limoenzeste en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Heerlijk bij gegrilde vis, vis in papillot, gevogelte en varkensvlees.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij ze in 4.

  3. Verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  5. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper fijn.

  6. Snipper de lente-uitjes, het knoflook en het bieslook fijn.

  7. Wrijf de limoen goed schoon en rasp de schil.

  8. Bereiding:
  9. Overgiet de couscous met heet water en laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork.

  10. Doe de couscous in een grote kom en meng met de tomaten- en paprikablokjes, de lente-uitjes, het rode pepertje, het knoflook, het bieslook, de limoenzeste en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Heerlijk bij gegrilde vis, vis in papillot, gevogelte en varkensvlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 340 kcal
Vet 7.9 g
Koolhydraat 54.1 g
Eiwit 11 g

Bekijk het recept digitaal