Tapas met makreel en erwten
Tapas met makreel en erwten

Tapas met makreel en erwten

15 min.
Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 115 kcal
Vet 5.1 g
Verzadigd vet 1 g
Koolhydraat 10.1 g
Suiker 1.3 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 6.3 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de kwarteleieren 3 min. in kokend water. Haal uit het water en leg meteen in een kom met koud water. Pel ze en snij in 2.

  3. Breng water samen met het halve bouillonblokje aan de kook. Voeg de diepgevroren erwten toe en kook 2 à 3 min. onafgedekt. Giet af en spoel onder koud water. Prak grof met een vork en kruid met peper en zout.

  4. Doe de makreelstukjes in een maatbeker. Doe er de skyr bij en mix tot een gladde puree. Breng op smaak met het citroensap.

  5. Besmeer de volkorenbroodjes met de makreelpuree en lepel er de geplette erwten over. Schik 1/2 kwartelei op elk broodje. Snij de muntblaadjes in reepjes en bestrooi er de broodjes mee.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de kwarteleieren 3 min. in kokend water. Haal uit het water en leg meteen in een kom met koud water. Pel ze en snij in 2.

  3. Breng water samen met het halve bouillonblokje aan de kook. Voeg de diepgevroren erwten toe en kook 2 à 3 min. onafgedekt. Giet af en spoel onder koud water. Prak grof met een vork en kruid met peper en zout.

  4. Doe de makreelstukjes in een maatbeker. Doe er de skyr bij en mix tot een gladde puree. Breng op smaak met het citroensap.

  5. Besmeer de volkorenbroodjes met de makreelpuree en lepel er de geplette erwten over. Schik 1/2 kwartelei op elk broodje. Snij de muntblaadjes in reepjes en bestrooi er de broodjes mee.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 115 kcal
Vet 5.1 g
Verzadigd vet 1 g
Koolhydraat 10.1 g
Suiker 1.3 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 6.3 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal